9 четения

Читалище „Надежда“ отваря читалнята си за бебета

ЗА БЕБЕТА ОТВАРЯ ОТНОВО ВРАТИТЕ СИ БИБЛИОТЕКАТА НА ЧИТАЛИЩЕ „НАДЕЖДА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Инициативата е наречена „Ден на най-малките читатели“ и е посветена на Седмицата на детската книга. Провежда се за втори път, след като миналата година в специалния ден в читалнята са влезли десетки родители с малчуганите си.

Идеята на инициативата е в библиотеката да влязат родители, баби и дядовци или пък по-големи братя и сестри, които да доведат бебетата и по-малките си братчета и сестричета. Малчуганите ще получат специална читателска карта, дори ще могат да си изберат книжка, която родителите да им прочетат. Децата ще могат да си направят снимки сред лавиците с книги.

„Доведете бебоците в библиотеката“ е мотото на нестандартната кампания тази година. Читалнята ще работи за най-малките си гости от 9 до 16.30 ч.

Идеята е на библиотекарката Бисера Дживодерова, която навремето завела своята дъщеря в библиотеката за първи път, когато Магдалена била на по-малко от 2 г. От тогава до ден днешен дъщеря й е свързана с книгите, самата тя пише пиеси за деца и възрастни, печели конкурси и дори има поставени пиеси във Варненския театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!