Братовчед на катарски шейх се засели в Шилковци | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Братовчед на катарски шейх се засели в Шилковци

Публикувана на: 28.03.2018г. 5879 прегледа

Големецът изкупува агнета, сирена и билки от екологично чистия район и посреща дипломати

 

В ЕЛЕНСКАТА МАХАЛИЧКА ШИЛКОВЦИ ВЕЧЕ СЕ ХВАЛЯТ, ЧЕ ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО С БЛАГОРОДНИК. НЕОТДАВНА ТУК СЕ ЗАСЕЛИЛ БРАТОВЧЕД НА КАТАРСКИЯ ШЕЙХ ХАМАД БИН КАЛИФА АЛ ТАНИ. „Много скромен и гостоприемен човек е, има седем имена, но ние го наричаме Ал Тани, каквото е и името на шейха. Видът му по никакъв начин не подсказва благородническия му произход. Много земен човек и въпреки състоятелността на рода не парадира нито с имане, нито с възможности. За пример е на много хора тук“, разказва пред „Борба“ Георги Хаджииванов, който е съсед на Ал Тани. Арабинът е обикалял за имоти почти целия свят, но в крайна сметка си избрал живописния Еленски балкан и красивата махаличка Шилковци, която е точно на брега на язовира. Заслепен от божествената красота на този прекрасен край Ал Тани си напазарувал няколко съседни къщи и ги обединил в една – с няколко входа и множество екстри. Огромни каменни дувари скриват имота му от любопитни погледи, но чужденецът е запазил и пресъздал характерната еленска архитектура. „Идва си често, на гости му ходят делегации, посланици, важни хора. Той се занимава с изкупуване на агнета, сирене, билки и всякаква екопродукция, която изнася за Катар“, обяснява и друг негов съсед – Иван Маринов. Братовчедът на шейха изобщо не употребявал алкохол, вместо кафе пиел чай и не пропускал ежедневни разходки. В района имало множество чужденци, сред които преобладават британци и германци, но с поведение и скромност Ал Тани се отличавал от всички останали.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Коментари за "Братовчед на катарски шейх се засели в Шилковци"

 • 29.03.2018 в 8:46

  Стилане, просто ме просълзи….
  Не беше ли шейха на Катар посредника преди 6 години между
  нашето оръжие и контрите в Сирия , а ?

  Отговор
 • 01.04.2018 в 14:20

  Невярвам на празни приказки,че купуват агнета.Аз съм производител на 6 км.от Шилковци.Никой не се е засилил сега и да ми каже-дай да ти купя стоката и то на хубава цена.Питам .Каде са тия щедри търговци.Чакам ги.? Омръзна ми да слушам празни приказки.Кога най накрая ще започнеда се цени и изкупува нашата продукция.?

  Отговор
  • 27.12.2018 в 2:02

   Нали печелиш от къщи за гости.

   Отговор
 • 01.04.2018 в 14:28

  Заповядайте господа бизнесмени.Аз живяя на Вълчовци и отглеждам 350 овце майки.Когато се наканите елате да ми изкупите стоката.Чакам ви.Стига с тия празни обещания.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *