Доминик и Еви с трите си момичета зарязаха Белгия за нов дом в Иванча | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Доминик и Еви с трите си момичета зарязаха Белгия за нов дом в Иванча

Публикувана на: 28.03.2018г. 1777 прегледа

Семейството живее с 1800 евро пенсия по болест на майката. Естел, Марин и Алин говорят идеално български

 

Спретнатата къща отвън.
Спретнатата къща отвън.

ДОМИНИК И ЕВИ ТРЮМ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-НОВИТЕ ЖИТЕЛИ НА община Полски Тръмбеш и на село Иванча. От година те са зарязали Белгия и заедно с трите си дъщери живеят в българското село. Доминик е на 44 г., а Еви е на 53 г. Преди години тя се разболяла след ухапване от кърлеж. Сега получава 1800 евро на месец от родината си пенсия по болест. С тази сериозна за България сума 5-членното семейство живее отлично у нас. Като много други, те си намерили български дом по интернет и харесали климата на Иванча. Досега са вложили около 20 000 лева в ремонта на жилището, което с всички удобства и екстри. От Белгия момичетата си взели кучетата и един котарак, който вече си има българско семейство.

Доминик е строител и почти целия ремонт в къщата си е направил сам. Еви е работела във фирма за имоти, но сега е само домакиня. За къщата се грижат и петимата, а момичетата готвят по български рецепти. Те говорят български отлично, много по-добре от родителите си. Казват, че им е лесно и тук са намерили приятели, на които могат да разчитат.

 

ТРИТЕ ГОСПОЖИЦИ СА СРЕД ОСЕМТЕ ДЕЦА ОТ ЧУЖБИНА, КОИТО УЧАТ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ

 

От сега се вижда, че 11-годишната Алин ще става ветеринар.
От сега се вижда, че 11-годишната Алин ще става ветеринар.

НАЙ- ГОЛЯМА ОТ ТРИТЕ МОМИЧЕТА Е ЕСТЕЛ, КОЯТО Е НА 18 Г., но е в VIII клас заради различната учебна система. Марин е на 14 г., а Алин е на 11 г. Най-малката обаче е най-приказлива и мама и тате я ползват за преводач. Тя обича да рисува, обича математиката и понеже е влюбена в животните, отсега мечтае да стане ветеринар. Естел иска да стане аниматор, освен това рисува, обича физическото, но нашата литература и история я мъчат засега. Марин е бъдещата сладкарка във фамилия Трюм. И трите момичета казват, че българския са научили лесно, но ги мъчи английският, защото бил доста различен от родния им френски. И трите са категорични, че в СУ “Цанко Церковски“ са намерили среда и приятели, а учителите се отнасят към тях с търпение и внимание. В Иванча участват в социалния живот на селото и играят в танцовия състав.

За да покажат колко им харесва да бъдат ученички в тръмбешката гимназия, те си облякоха новите униформи за нашето гостуване. Освен тях още пет деца от Великобритания и Франция учат в СУ “Цанко Церковски“. Трите сестри от Иванча са в българското училище от октомври 2017 г. Ученик в СУ „Ц. Церковски“ е и англичанинът Чарли Дейвид Уотсън-Лонг, който е записан на 5.01.2018 г. и е ученик в VIII клас и засега е последен. Още не разбира български език, но с помощта на съучениците си се приспособява успешно.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

loading...

Коментари за "Доминик и Еви с трите си момичета зарязаха Белгия за нов дом в Иванча"

  • 13.04.2018 в 16:28

    Е, най сетне се научихте да питате с какви доходи живеят хората, дошли от някъде си и неработещи в България. Това, че децата научили български, но английският им бил труден, заради френския им , е просто глупост. Като че ли нашият език е по леснен от английски. Както и да е. Да не се задълбочаваме. С тоя доход може да се живее у нас добре. Но попитахте ли ги как се лекува госпожата ухапана от кърлеж, защото ако наистина се е разболяла от ухапването, то терапията продължава и то дълго време. Попитахте ли как са здравно застраховани тия хора с три деца, има ли лекар в село Иванча въобще, защото в Обединение няма, а има и много змии и кърлежи по тая област, питахте ли за истинските причини, накарали тия хора да напуснат своето родно място, пенсията на госпожата не е малка и за Белгия, мъжът и той строител, много млад още, климатът бил хубав в Иванча, ама то само с климат не се живее, виждам, че дъщерята е вече доста голяма, да смениш в тая възраст училище е много рисковано, така че много въпроси, задавайте правилните , инак не ни занимавайте с подобни семейства. да са добре дошли, но спестете на читателите обикновеното бла бла бла!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *