Отличиха победителите в конкурса „Историческата памет на Свищов в имената на улиците”

Заключителният етап на конкурса „Историческата памет на Свищов в имената на улиците”, организиран от местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, се проведе за трети път в крайдунавския град. В него участваха 7 екипа от училищата в община Свищов, разделени в две възрастови групи.

Специалната награда на журито беше връчена на Зорница Юсниева от ОУ „Филип Сакелариевич“ от литератора и общественик Връбка Попова. Всички участници получиха грамоти за участие и класиране. Наградата за всички отличени екипи и техните ръководители е предоставена от кмета на общината Генчо Генчев и се изразява в организирано посещение на забележителности в гр. София – президентството, парламента, Народната библиотека, УНИБИТ и др.

В първа възрастова група победители са децата от ОУ „Ф. Сакелариевич”, които представиха улица „53-ти волински полк“. Възпитаниците на СУ „Николай Катранов” и на ОУ „Хр. Ботев” в с. Алеково си поделиха второто място, а трети са децата от СУ „Цв. Радославов”. Поощрителната награда отиде при СУ „Д. Благоев”.

Във втора възрастова група журито с председател кмета на община Свищов Генчо Генчев отличи за първо място екипа на СУ „Д. Благоев”, за второ – СУ „Цв. Радославов”, за трето – СПГ „Алеко Константинов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.