39 четения

Към Арбанаси ще се минава по едно платно и със светофар, стягат обхода под Царевец

Пълно затваряне на участъка над „Св. 40 мъченици“ гласят от лятото, поне до есента ще обикаляме около крепостта

 

ДНЕС ПРИКЛЮЧВАТ ГЕОЛОЖКИТЕ ПРОУЧВАНИЯ НА ПЪТЯ НАД „СВ. 40 МЪЧЕНИЦИ“, КОЙТО СЕ СРИНА КЪМ РЕКАТА ДЕН ПРЕДИ ПРАЗНИКА НА ГРАДА. След като сондите бъдат отзовани, докато трае същинското проектиране за ремонт на отсечката, по нея ще се минава само по едното платно и трафикът ще бъде контролиран с подвижен светофар. От лятото пък предстои пълно затваряне заради строителните дейности, които ще приключат най-рано в края на годината. Междувременно цялото движение от и към Арбанаси ще се пренасочи по обиколния маршрут под Царевец. В момента от община Велико Търново подготвят настилката за очакваното голямо натоварване и предстои нейното изкърпване.

До 16,30 ч. днес няма да може да се минава в участъка от площад „Цар Асен I“ до кръстовището край църквата „Св. Четиридесет мъченици“. Поради ремонтните дейности на улица „Читалищна“, която също е затворена за движение, два са вариантите за обходни маршрути в двете посоки между Велико Търново и Арбанаси – през Южния пътен възел, кв. „Света гора‘ и обиколния път зад Царевец, или през с. Шереметя.Сондажите налагат временни промени и в движението на градския транспорт. За периодите, в които ул. „Св. Климент Охридски“ е затворена, автобусна линия N 5 няма да преминава през старата градска част. Крайна спирка на автобусни линии с номера 50 и 110 ще е площад „Цар Асен I”. След края на геоложкото изследване по улица „Св. Климент Охридски“ ще бъде въведена временна организация на трафика. В стеснението, където е пропадналият тротоарен участък, движението ще се осъществява в една лента и ще бъде регулирано със светофар. Монтирани ще бъдат пътни знаци, които да осигурят безопасното преминаване на пешеходци. Проектирането на укрепителните дейности започва през следващата седмица. Щом бъде готов, проектът веднага ще бъде внесен за съгласуване със съответните държавни институции, а реализацията му ще стартира непосредствено след получаването на положителни становища, информираха от кметството.

С. НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Към Арбанаси ще се минава по едно платно и със светофар, стягат обхода под Царевец

  • 02.04.2018 в 10:50
    Permalink

    Не е ли сега моментът да се направи археологидеско прроучване на трасето под пътя? Там продължава манастирът около „Св.40 мъченици“!!! А после пътят да премине чрез конструкция над археологическите паметници? Укрепването на насипа е временно решение и само харчене на пари

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *