Горещи новиниНовини

Проф. Георги Камарашев, заместник-кмет на Община В. Търново: „БСП отново насажда страх – този път за кариерите в Балван и Русаля“

БСП отново насажда страх и провокира напрежение. Община Велико Търново напълно подкрепя отрицателните становища на жителите на селата Балван и Русаля за кариерите за добив на строителни материали.

Въпреки ограничените правомощия, с които разполагаме по процедурите на министерствата на икономиката и на енергетиката, ние сме сезирали Регионалната инспекция за околната среда и водите (РИОСВ) и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и сме внесли отрицателното мнение на жителите на двете села.

Процедурите са стартирали още през 2011 година. За с. Балван истината е следната – през февруари кметът Недьо Георгиев запозна Община В. Търново с инвестиционното предложение. Той проведе среща с кмета на общината Даниел Панов. Приложена бе подписката на местните жители. Сезирани са компетентните органи – РИОСВ и РЗИ, и са внесени отрицателните становище и подписката. Очакваме отговор от РИОСВ относно необходимостта от оценка за въздействие върху околната среда на инвестиционното предложение.

Що се касае за с. Русаля, сроковете за местността Чуката са изтекли – там инвестиционното намерение няма да бъде реализирано.

Нека изчакаме произнасянето на компетентните органи и съответните министерства, но въпреки ограничените правомощия, с които разполагаме, повтарям – Община В. Търново е съгласна и ще защити мнението на хората.

3 thoughts on “Проф. Георги Камарашев, заместник-кмет на Община В. Търново: „БСП отново насажда страх – този път за кариерите в Балван и Русаля“

 • Ако от Общината са против няма да чакат становищата на никакви “компетентни” органи?
  – Мижи да те лажем, докато видим накъде духа вятърът, казва полковникът.

  Отговор
 • Искате да се направят много неща, но трябва и търпение.

  Отговор
 • Човека ви казва, че държавата иска да добива държавни ресурси от държавен терен ама нали си знаем общината та общината.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *