70 четения

Рапърът Ди Ем Екс беше осъден на една година затвор

Рапърът и актьор Ди Ем Екс беше осъден на една година затвор, след като се призна за виновен в дело за данъчни измами на стойност 1,7 милиона щатски долара, предаде Ройтерс.
Присъдата на музиканта, чието истинско име е Ърл Симънс, произнесе съдия Джед Рейкаф в Манхатън.
Съдията каза, че Симънс е „добър човек“ и присъдата му трябва да бъде по-лека, докато обясняваше защо му е дал по-малко от пет години, каквото е било искането на прокурорите.
Въпреки това той заяви, че провинението „не може да остане безнаказано“.
Преди обявяването на присъдата, Симънс изрази съжалението си, че не е плащал данъци. Адвокатът му пусна в съдебната зала част от песента „Slippin“, в която рапърът описва трудностите през живота си.
„Поставиха ме в ситуация, която ме принуди да бъда мъж/ точно когато се учех да се изправям без чужда помощ“, гласи текстът на парчето.
Защитникът на Ди Ем Екс твърдеше, че трудните ранни години на рапъра са причината той да е бил неподготвен да се справи с отговорността, която е дошла с финансовия му успех.
47-годишният музикант беше пратен в затвора през януари от съдия Джед Рейкаф, който отмени възможността за излизане на свобода под гаранция на изпълнителя и го смъмри, че неколкократно го е излъгал.
Въпреки че е спечелил милиони от 2010 до 2015 г., Ди Ем Екс не е декларирал никакви приходи и не е използвал банкова сметка на свое име. Давал е също лъжливи декларации за доходите си в съда, когато е започнал процедура за несъстоятелност. Съдът обаче три пъти е отказал да обяви фалита му, за последен път през 2016 г. Тези процедури са свързани по-скоро с нежеланието му да плаща издръжки. Той има 15 деца от девет жени.
Рапърът е имал многократно проблеми със закона. Той е задържан няколко пъти за нарушения като носене на оръжие без разрешително, притежание на наркотици, превишена скорост, агресивно поведение и жестокост над животни. През 2015 г. Ди Ем Екс прекара повече от два месеца в ареста за неплатени детски издръжки.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!