Стартира проект за увеличаване капацитета на Дневния център за деца с увреждания в Свищов

В СВИЩОВ СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА КАПАЦИТЕТА НА ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ В СВИЩОВ. Проектът се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е на обща стойност 119 600.00 лв., от които 85 000 лв. – финансиране от Европейския съюз, 15 000 лв. – национално съфинансиране и 19 600 лв. – съфинансиране от бенефициента в лицето на Община Свищов.

На откриването присъстваха кметът на Свищов Генчо Генчев, председателят на ОбС в Свищов д-р Кристиян Кирилов, ресорният заместник-кмет Анелия Димитрова, както и представителите на всички социални услуги в общината.

Съществуващият Дневен център предоставя социални услуги на 30 деца в две отделни сгради, което обаче води до разделение на децата, на специализираното оборудване, екипа от специалисти и съществено затруднява ефективното и целесъобразно използване на наличните ресурси. Проектът, който предвижда ремонт на четири бивши класни стаи, библиотека, хранилище, помощни и санитарни помещения, коридор, ще събере на едно място обитателите. Ще бъде осигурена достъпна, структурирана и визуализирана работна среда, като за всички деца ще са осигурени подходящи помещения за групова и индивидуална работа, терапевтични въздействия, санитарно и хигиенно обслужване. Същевременно ще бъдат създадени подходящи условия за съхранение и

обработка на документацията и работата на екипа специалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *