Лазарки от ОУ „П. Р. Славейков“ обикаляха

ЛАЗАРКИ ОТ ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО РАЗБУДИХА КВАРТАЛА В СЪБОТА СУТРИНТА с песните и наричанията си. Второкласничките на учителя Стефан Ангелов обикаляха целия град часове наред, за да влязат във всички къщи, в които домакините са ги поканили още преди празника. Децата наричаха за здраве и от всяка къща получаваха яйца, плодове, сладкиши и питка.

Лазарките са второкласнички и всички те изучават народните ни обичаи и традиции заедно със своя класен ръководител Стефан Ангелов. Тази година той обикаля заедно с Ивелина, Преслава, Станислава и Рая. В групата му имаше и две момиченца, които още са в детската градина – Валентина и Теодора, но имат сестри в класа на нестандартния учител. В лазаруването се включиха и момците Александър и Николай, чиято задача беше да бранят момите от другите момци и да помагат в носенето на пълните с подаръци кошници.

Повече от 40 момичета от ОУ „П. Р. Славейков“ се включиха в обичая Лазаруване тази година. Девойките бяха разделени на три групи, за да успеят да благословят колкото е възможно повече домове.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Един коментар за “Лазарки от ОУ „П. Р. Славейков“ обикаляха

  • 02.04.2018 в 16:57
    Permalink

    Браво!Най-после да прочетем нещо хубаво за това училище!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *