Благодетели помогнаха на мъж с проблемно зрение в Свищов

ЛЮБОМИР ОТ СВИЩОВ Е ПОРЕДНИЯТ ЧОВЕК, НА КОГОТО ПЛАТФОРМАТА „ПРИЯТЕЛИ, ПОМАГАЙТЕ“ ВРЪЩА УСМИВКАТА. 30-годишният мъж е таксиметров шофьор, но възпаление на очите го лишава от възможността да работи. Попадайки в безизходица, той остава без пари и възможност да се лекува. Решава да потърси помощ от организацията на албанеца Лео Кадели и изпраща видео, в което обяснява проблема си. Свищовлията, освен че има зрителни страдания, се нуждае от яке, обувки и пералня. Благодетелят споделя с останалите участници във фейсбук групата на „Приятели, помагайте“ случая на Любомир и те веднага откликват. За минути биват събрани даренията и едно по едно пристигат до дома на 30-годишния мъж.

НИКОЛАЙ ЖЕЧЕВ И ДЖУЛИЯ ТЕНЧЕВА ОТ ХАСКОВО ИЗПРАЩАТ ПЕРАЛНЯ, А ЦВЕТОСЛАВ И ДЕСИСЛАВА МАРИНОВА ОТ ПЛЕВЕН – ОБУВКИ. Таня Колева пък дарява яке. Координаторът на платформата за Плевен успява да осигури безплатен очен преглед на Любомир, а Лео Кадели му изпраща по куриерска фирма 20 лв. за транспорт до офталмолога.

30-годишният мъж отива на преглед и специалистът изписва капки, които свищовлията успява да си купи с част от парите. Не след дълго възпалението успешно се повлиява от медикамента. Така таксиметровият шофьор отново може да застане зад волана и да продължи нормално живота си.

Няколко дни по-късно от нуждаещ се Любомир се превръща в благодетел. Дарява един от любимите си официални костюми за каузата на сдружението, посветена на абитуриенти в нужда.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *