Временен светофар ще регулира трафика по улица „Св. Климент Охридски“

ВРЕМЕНЕН СВЕТОФАР ЩЕ РЕГУЛИРА ТРАФИКА ПО УЛИЦА „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ 4 АПРИЛ. Съоръжението ще бъде монтирано в участъка над манастирския комплекс „Великата лавра“, където заради паднала подпорна стена и свлечена земна маса пропадна част от тротоара.

Движението в участъка от около 50 метра, където ще е временната светофарна уредба, ще се осъществява в едната лента на улицата при максимална разрешена скорост от 30 километра в час. За безопасността на пешеходците ще бъде монтиран проход.

Остава непроменен маршрутът на градските автобусни линии с номера 5, 50 и 110.

Временната организация на трафика ще бъде в сила както за периода на проектиране на укрепително-възстановителните дейности, така и по време на първия етап от самите строителни работи. При необходимост и по преценка на контролните органи движението може да бъде допълнително ограничавано или спирано.

Улица „Св. Климент Охридски‘ е част от третокласния републикански път между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица. След пропадането кметът Даниел Панов възложи спешно проектиране, а през миналата седмица бяха извършени геоложки сондажи. Край пропадналия тротоарен участък са монтирани твърди прегради.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.