Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

ПЪСТРА ПРОГРАМА ПОДГОТВЯТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ В ЕЛЕНА

Отново идват празници, в които е въплътена надеждата на всички за здраве и благополучие, за по-добри и плодородни дни. Няколко са събитията от културния календар на община Елена, които са повод да се усети истинския дух на празниците. Великден е един от най-светлите, с много цветове и специфика, с традициите и обичаите, свързани с него.
РАБОТИЛНИЦА ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ЯЙЦА с традиционни и нетрадиционни техники ще има в Общностния център. Центърът за подкрепа за личностно развитие кани всички деца на Велики четвъртък, 5 април, от 10.30 часа на веселото и забавно боядисване. С най-оригиналните яйца от работилницата и тези от вече обявения конкурс за най-красиво яйце или сувенир с великденска тематика на връх Великден ще бъде уредена ИЗЛОЖБА. Мястото е в Архитектурно-историческия комплекс „Даскалоливница“. Пред храма „Успение на Пресвета Богородица“ на миряните ще се раздават осветени козунаци и яйца.
ГОЛЯМ ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ ще събере на 12 април почитателите на самодейното изкуство на художествените състави при Народно читалище „Напредък-Елена-1863“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *