Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 5 – 12 април

Почивката около празника е ползотворна, а след нея се задава една по-лежерна седмица

 

Здраве: Заредете се с позитивни нагласи за предстоящите празници, но все пак се обличайте според капризите на времето. На 5 и 6 април не прекалявайте с употребата на алкохол и лекарства без причина, за да не товарите черния дроб. Можете да направите прочистване на черния си дроб чрез гладолечение или други природни методи. На 7 и 8 април се пазете от травми. Уязвими са костната система и ставите. Не товарете с прекалено ходене коленете си. На 9, 10, както и на 11 април можете да увеличите разходките, които ще ускорят кръвообращението. Това са и подходящите дни за спортуване и по-голяма активност. На 12 април следете емоционалното си състояние. Не си внушавайте болести. Лошото настроение неминуемо ще срине имунитета ви.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са от 5 до 11 април. Заради фазата на Луната косата ще расте по-бавно след това. Коламаска можете да направите на 5, 6, 10, 11 април, за да е благополучна и без излишни обриви по кожата. Масажи: Можете да правите масажи през всички дни от седмицата. Специализираните масажи за отблокиране на различни блокажи по тялото можете да направите на 7 и 8 април. Обеци и татуировка: Неблагоприятни дни за татуиране на тялото: 7, 8, 9, 10 април. Неблагоприятни дни за поставяне на обеци – 5 април. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези процедури през настоящата седмица.

Хранене и диета: Луната вече е намаляваща и подпомага стопяването на излишни килограми, ако ограничите количеството на порциите и се храните в чести интервали с качествена храна. Днес можете да стартирате своя дългосрочен хранителен режим, който да даде желаните резултати до седмица. В случай че не постите, можете да си позволите повече сирене и млечни продукти от днес до събота. В неделя не се лишавайте от приятната великденска трапеза със семейството и най-близките хора. Дори и да си похапнете по-обилно, в следващите дни можете да продължите със здравословното хранене и режима си и да нормализирате темпото на ядене. В седмицата след Великден също хапвайте на чести интервали. Вторник е денят, в който трябва да се лишите от месото, яйцата и млечните продукти и да си го определите като ден за постни ястия или свежи салати, подправени със зехтин.

Основни звездни аспекти: Подготвяме се за Великденските празници с пълна пара. Страстната седмица се оказва доста напечена заради съвпадащите Марс и Сатурн в Козирог и взаимната им квадратура с Меркурий в Овен. Свършете всичко, което сте си наумили. Не си поставяйте много задачи, защото те ще товарят вашата психика без причина. Започнат ли Великденските празници, се очаква успокоение. В събота Венера и Сатурн са в хармоничен аспект. Няма да липсва хармония и разбирателство във взаимоотношенията, стига да спазвате добре йерархията в тях и да се вслушвате в думите на по-възрастните. Знаете как е по такива празници, събира се цялото семейство и различията в поколенията си казват думата. Но именно чрез вслушване и уважение този път ще овладеете непрекъснатите поводи за спорове и кавги. Великденската неделя посрещаме в добро настроение. Ще се насладим на всяка хапка от вкусния обяд, придружена със сладки приказки. Почивката около празника е ползотворна, а след нея се задава една по-лежерна седмица – последната седмица от ретроградното движение на Меркурий. Не вземайте големи решения и свършете само онова, което се иска от вас. Весели празници!

 

ОВЕН

Реални цели

 

Решени сте до началото на Великденските празници да свършите максимално много работа и служебни задачи, без да си давате сметка, че прекалено забързаното ежедневие може да ви изтощи до крайна степен. Не си тровете нервите. Нещо все ще се обърква в последната минута, в последния миг преди да свършите набелязаното. Затова не си задавайте прекалено високи цели, а се насладете на онова, което предстои – прекрасни почивни дни и празнични срещи със семейството, роднини и приятели. Великденските празници изкарвате със стабилни финанси. Седмицата след Великден е доста по-приятна и благодатна към вашите цели, стига да не стартирате нови начинания. Не забравяйте, че Меркурий все още е ретрограден и не насърчава новите инициативи.

 

ТЕЛЕЦ

Бягайте от стреса

 

В седмицата до Великден сте напрегнати и доста емоционални в сферата на взаимоотношенията, връзките и контактите. Около вас постоянно се навъртат хора, които ви държат сметка, задават ви неизпълними задачи или просто ви напомнят, че закъснявате с изпълнението на даден ангажимент. Стресът е голям, но вие можете да го преодолеете, като ограничите контакта си с тях. Настройте се за позитивни празнични дни, защото великденската отпуска наистина ще е такава. В семейството хармонията е гарантирана и като цяло след четвъртък нищо не може да ви извади извън равновесие. Знаете, че се намирате в един изключително благоприятен период и не би следвало да позволявате някой да разваля тази идилия. Весели празници!

 

БЛИЗНАЦИ

Желание за почивка

 

За вас Страстната седмица е доста напрегната, защото самите вие сте си я направили такава. Поставяте си прекалено кратки срокове за изпълнение на задачите. В главите ви е хаос и не можете да подредите действията си по приоритети. Свършете само най-належащото и не влизайте в конфликти с никого около себе си. Не предприемайте нищо ново, а се настройте за един благоприятен Великден. По време на отпуската около празниците ще имате нужда да останете насаме със себе си, без да бъдете обезпокоявани от когото и да било. Не е в кръвта ви такава жажда за самота, но само така ще си починете от напрежението и ще подредите правилно мислите си. Седмицата след Великденските празници е мудна и няма да ви изненада с нищо ново. Сякаш времето около вас е спряло. Не се нагърбвайте с излишни действия.

 

РАК

Успокойте топката

Седмицата преди Великден е доста натоварена и за вас. Трябва да приключите доста делови въпроси, да сложите край на някои висящи проблеми и да разчистите сметки. Сега сте напрегнати и нервни, често пъти – избухливи. Сякаш без причина се палите. Емоциите ви извират от дъното на душата. Овладейте нервите. Празниците прекарайте в компанията на семейството и близките. Вижте се с приятели, с които не сте си общували от дълго и е време да продължите връзката си. Насладете се на почивката. През новата седмица след празниците ще се ядосвате, че не всичко върви по вашите предпочитания. Сякаш сте в застой. Успокойте топката, и това ще мине.

 

ЛЪВ

Работите около Великден

 

И за вас Страстната седмица е заредена с доза напрежение и излишни емоции, които ескалират на моменти. Не се дразнете от колегите и не влизайте в конфликти с тях, защото точно те са единствените, които ще ви помогнат да си свършите работата в срок преди ваканцията. Грижете се добре за здравето си, като се храните здравословно и прекарвате повече време на чист въздух. Няма да се учудя, ако мнозина от вас са на работа по време на Великденските празници. Това ще е гарантирано добър начин да заздравите финансовото си състояние и да получите някой друг лев отгоре. В седмицата след Великден ще срещате проблеми в общуването и комуникацията, така че внимавайте на кого пращате имейли, писма или звъните по телефона.

 

ДЕВА

Прекрасен Великден

През тази седмица вие ще се стремите да промените доста неща около себе просто защото искате размествания и едно цялостно раздвижване на пластовете. Пробвайте с разместване на мебелите вкъщи, за да задоволите нуждата да живеете в нова обстановка. В противен случай можете да решите да завързвате нови запознанства и да слагате край на стари добри партньорства без причина. Великденските празници ще прекарате в хармония и уюта на дома си, заобиколени от най-близките хора. Идилията е пълна и вие ще се чувствате прекрасно. В седмицата след празниците не подписвайте никакви договори и не говорете за пари, защото рискувате да уговорите обстоятелство, което не е никак във ваша полза. Напротив, то ще е в ущърб на интересите ви.

 

ВЕЗНИ

Хармонична седмица

 

Очаква ви хармонична седмица. Дори около вас да се чувства напрежение, вие ще успеете да му устоите и да го победите със стоическо поведение. Почти нищо не може да ви извади извън равновесие, като изключим хаоса и безредиците в дома ви по време на Великденските празници. Не се притеснявайте да давате наставления и да организирате цялото семейство в подредбата и пазаруването в почивните дни. Не се нагърбвайте сами да свършите всичко, защото това неминуемо ще ви донесе вместо почивка допълнително натоварване. В момента сте в такъв период, че гледате да сте добри и отзивчиви, но не позволявайте да се превръщате в прислуга дори и на най-обичаните от вас. Седмицата след Великден ще ви накара да се поспрете, да прегледате някои документи в службата и да откриете очевадни грешки. Поправете ги.

СКОРПИОН

Срещи с приятели

 

През този период не се страхувайте да изкажете личното си мнение и да защитите своята лична свобода. Страстната седмица иска от вас да се изправите срещу колегите си и да заявите точно това, което мислите. Поставите ли картите на масата, от тук насетне всичко ще се нареди. Не вземайте важни решения, а обсъдете пътя си напред отново с колектива. Празничните дни прекарайте както със семейството си, така и с близки приятели, с които не сте се виждали от дълго време. Имате нужда да общувате, да излизате и да разнообразите до голяма степен сивото ежедневие. Сега имате време да го сторите, така че го направете. Седмицата след Великден ви изненадва с трудности и запори на някои важни ангажименти. Не се ядосвайте. Меркурий нарочно забавя темпото, за да се огледате и да поправите някои вече сторени грешки.

 

СТРЕЛЕЦ

Не разхищавайте средства

 

През седмицата преди Великденските празници по всякакъв начин се опитвате да се наложите на хората около себе си и не осъзнавате защо те ви се сърдят или ви отбягват. Склонни сте да направите грешна сделка или да купите нещо, от което няма да имате нужда в бъдеще. Пазете парите си и не ги харчете за ненужни неща. Бъдете една идея по-пестеливи, за да гарантирате спокойствието на своето бъдеще. Темата е валидна и за Великденските празници, през които не бива да прекалявате с разхищаването на храна. Нека обядът в неделя е обилен, но се подгответе за него, а не за всички останали дни. В седмицата след празниците не всичко върви по ваш вкус. Сякаш времето е спряло. Примирете се. Животът ви отново ще потръгне след 15 април.

 

КОЗИРОГ

Непохватни сте

 

Вие преживявате доста деликатен момент към днешна дата. Съвпадът на Марс със Сатурн в знака ви е повод в някои случаи да губите контрол и да избухвате от нищото, а в други – да пазите спокойствие и да стоите все едно нищо не се случва около вас. Пазете се от различни инциденти и бъдете малко по-предпазливи с предметите, с които боравите, за да не се нараните. Сякаш всичко, което хванете, придобива свой собствен живот. Отстрани изглеждате доста непохватни, но всъщност периодът е такъв и вие постоянно изпускате, хвърляте, забравяте… Около Великденските празници не се заемайте самостоятелно с домакинската работа, защото няма да я свършите. По-скоро давайте наставления и оставете изпълнението на близките си. Седмицата след Великден е прекрасна за изясняване на професионални взаимоотношения, както и за поправяне на стари грешки.

 

ВОДОЛЕЙ

Нужда от почивка

 

Изразен е стремежът ви за реализация, а и през този период се засилва способността ви да се адаптирате към съществуващите условия, да се съобразявате с обстоятелствата. Всичко това вещае успехи, защото действате в синхрон със събитията, които ви се случват. И без това работните дни са по-малко, а в почивните ще имате възможност да мислите, премисляте и чертаете планове. Няма да са малцина онези от вас, които ще искат да останат насаме със себе си около Великден. С книга в ръка или слушайки любима музика, вие ще релаксирате и ще се освободите от напрежението. Седмицата след Великденските празници ви връхлита с проблеми в общуването и комуникацията. Натрупани грешки търсят да бъдат поправени по най-бързия начин. Не ги оставяйте за после.

 

РИБИ

Внимавайте с финансите

 

През този период е повече от задължително да сте внимателни с личните си финанси и да не давате никому пари назаем. Ще се намерят хора, които желаят да се възползват от вашата неимоверна доброта и ще ви замолят за някой лев, за да посрещнат празниците. Не им обръщайте внимание, освен ако не искате да направите поредното дарение. Великденските почивни дни споделете както със семейството и близките, така и с приятели, с които не сте се виждали дълго време. Не се затваряйте в себе си, а общувайте и търсете контакта с хората около себе си. Отидете на гости на по-възрастни роднини по семейна линия. Ще им доставите радост, а това от своя страна ще ви направи особено щастливи. През новата работна седмица прегледайте финансовите документи, които сте подписвали или извършвали от средата на март. Ще откриете грешки, които все още можете да поправите.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

5 април. Вие сте вечно търсещи натури. Обичате да опознавате новото, да преоткривате светове. Често пътувате и това ви носи най-голяма радост. Добре е обаче, ако следвате една по-целенасочена линия в живота си, защото честите промени, към които прибягвате, са главната причина все да започвате нещо, да го зарязвате и след това то да ви тежи на съвестта. В любовта също проявявате непостоянство и затова истинската любов при вас ще дойде в по-късен етап от живота. Вие сте хора творци и няма по-голяма награда за вас от това да се занимавате с изкуство.

Навлизате в година на съдбовно подчинение. Ще трябва да се оставите на крилете на съдбата, без да упорствате и да противодействате. Съобразете се с нещата, които ви се случват. За добро е да се пуснете по течението, защото то ще ви отведе в правилната посока. Не започвайте нищо ново.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

6 април. Инатът не позволява да се подавате на чуждо влияние. Обичате това, което кажете вие, да става на момента. Въпреки че дата на раждане 6 значи „любов”, вие не се стремите към нея в първите си години, а напротив. Целта ви е да получите добро образование, стабилна работа, да създадете дом и едва след това да свиете семейно гнездо. Нормално е да намерите половинката в по-зряла възраст. Просто трябва да изчакате да настъпи този етап от живота ви.

От днес нататък за вас следва една година, през която позитивното ще е в пъти повече от негативното. Ще усетите прилив на енергия. Заслужава си да изживеете подобни мигове, след като през последните месеци тъпчехте на едно място.

Здраве: Годината вещае крепко здраве.

7 април. Родени сте на 7-мо число, което предвещава смирение, но нали сте Овни, не смеете да го покажете дори за миг. Осъзнавате всяка своя грешка, но едва ли има момент, в който търсите причината у себе си или искате прошка за прегрешението. Трудно прекланяте глава, ала иначе сте справедливи и стриктни, но и прекалено взискателни към другите.  Идеални лекари става от вас, защото ви е заложено по съдба да помагате и да се отдавате в полза на другите. Ако се справите и със своята горделивост, няма да имате равни. Често в първите години от живота си правите хаотични и неправилни избори, но се учите от грешките си и след 30-ата си годишнина нещата се нареждат чудесно. Тогава ще започне и същинската част от вашия съзнателен живот.

Навлизате в година, през която рутинните дела и трудностите ще са преобладаващи. Подгответе се. За да се справите успешно, е желателно да сте упорити, търпеливи и убедени в своите възможности. Всичко ще се нареди, ако се борите докрай.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

8 април. Избрали сте си кармична разплата за този живот, щом сте се родили на 8-мо число. Целите се нависоко в професионалния живот. Финансово също целите да бъдете обезпечени и задоволени. Поспрете с амбициите и се съобразете, че съдбата при вас се е намесила и няма да изсипе всичко в скута ви, без да положите усилия. Имайте предвид, че всеки успех при вас ще се случва бавно, постепенно и с цената на усилия.  Не губете търпение. При вас винаги всичко се нарежда в даден момент, но се иска време. Ето това време трябва да се научите да изчаквате.

Годината, в която навлизате, е година на пътувания, срещи и глобални промени в живота. От активността ви зависи какво ще си сътворите за следващите девет години.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове

9 април. Вие сте пиперливи, огнени и емоционални хора, които избухват, осъзнават се, търсят прошка и после пак повтарят цикъла, без да си вземат поука от грешките. Доста импулсивни и крайни в чувствата, мислите и емоциите, вие често забравяте къде се намира златната среда. Учудващо целенасочени сте обаче в действията си и гоните смели цели. Умеете да се забавлявате и да помагате на хората около вас да се чувстват добре. В любовта сте големи ревнивци, но вие самите имате забежки от правия път в своята любовна история. Към близките си също сте ревниви.

Очаква ви прекрасна година, свързана със стабилизация на живота ви до този момент. Не правете промени, а се опитайте да затвърдите това, което сте променяли досега. Ако ви предстои брак, можете да го насрочите за някой от следващите дванайсет месеца.

Здраве: Възможни са проблеми с гърлото, сливиците, щитовидната жлеза.

10 април. Вие сте енергични и бързащи хора. Вашите импулсивност и темперамент не ви позволяват да се задържате дълго време на едно място. Гоните високите постове, защото те блазнят най-много и егото, и окото ви. За съжаление, трудно ще ги достигнете без постоянство и плавност в действията си. Това безспирно разпиляване, което пронизва и погубва вашия живот, е основната причина за неуспехите ви. С близките си сте прекалено избухливи и безкомпромисни, но няма как те да ви слушат, ако не сте мили с тях.

Навлизате в година на себеанализ и точно в следващите дванайсет месеца ще получите знак защо сте допускали някои грешки и как да ги поправите. Това е прекрасна година да подобрите квалификацията си, да учите и да направите малки стъпки към една желана професионална промяна.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата. Не си внушавайте болести. Вашето емоционално състояние ще диктува здравния ви статус. Прекаляването с алкохола може да се окаже опасно. Внимавайте.

11 април. Вътрешно неравновесие е основната характеристика за всички, родени на 11 април. Причината е в рождената им дата, комбинирана с белезите на Овен. Овенът иска да са напористи, но 11 забавя тези стремежи. Стигаме до мисията им в този живот – да повярват в себе си, да се възприемат като част от обществото и да бъдат малко по-напористи, когато трябва.

Навлизате в година на бурен финансов и професионален подем. Не се двоумете да смените работата си, ако ви се предлага нещо ново и по-изгодно. Следващите дванайсет месеца са гаранция за вашата финансова сполука въпреки макроикономическата обстановка. Вие няма да останете без доходи.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

12 април. Родените на 12 април сте лъчезарни, отзивчиви и жертвоготовни. Последното е сериозен минус и следва да го изкорените от характера си. Старателни сте, но често ставате трамплин за постигане на чужди цели. Вие вършите цялата работа, а лаврите обира друг. Пазете се от недоброжелателни запознанства, от лицемери и хора с нечисти помисли.

Навлизате в година на емоции, крайности и един цялостен завършек на предходните девет години от живота си. Поставете край на неща, които са изостанали във времето, премахнете нежелани запознанства от своето ежедневие и изчистете всички взаимоотношения, които са висящи към този момент.

Здраве: Възможни са чести инфекции, проблеми с кръвното налягане и очите.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *