19 четения

В Специализирана болница по кардиология във Велико Търново реализираха проект за 120 000 лв.

69 СЛУЖИТЕЛИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО КАРДИОЛОГИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧИХА НОВИ РАБОТНИ ЕКИПИ. Общият брой на униформите е 120, като такива ще ползват още шофьорите на линейки и работещите на регистратурата. Медицинските сестри са облечени в розово, ангиографистите в лилаво, а лекарите в синьо. Чрез цветовото разграничение и самите пациенти по-лесно могат да се ориентират какъв специалист ги обслужва и накъде да се насочат при нужда. Освен униформи работещите в отделението по ангиография вече ползват и нови защитни очила, специални яки и обувки, с оловно покритие, които предпазват от вредните излъчвания на уреда. Облеклата са част от подобренията в лечебното заведение, реализирани за малко над 120 000 лв. по проекта „Инвестиции в качествени условия на труд“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и 20-процентово самофинансиране на болницата.

Сред заложените и изпълнени цели е и обособяването на помещение за отдих и хранене за медицинския персонал и монтиране на енергоспестяващо LED осветление. Закупени са ергономични столове за многочасовата административна работа на персонала.

СЪС СРЕДСТВАТА Е ОСИГУРЕНА И МОНТИРАНА ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АВТОМАТИЧНА ПОЖАРОИЗВЕСТИТЕЛНА ИНСТАЛАЦИЯ. По думите на директора на здравното заведение д-р Йорданка Томова устройството вече е изпробвано и дава отлични резултати.

Д-р Томова информира, че средно около 2400 пациенти годишно се лекуват в специализираната болница. По нейни наблюдения хората вече идват да търсят медицинска помощ навреме и дори понякога без да се касае за кардиологично заболяване. „Няма подмладяване на сърдечно- съдовите заболявания, напротив, младите хора осъзнават, че най-голямата инвестиция е в здраве, грижат се за себе си и реагират при най-малки здравословни смущения“, уточни тя.

Д-р Томова допълни, че всяка седмица в определен ден в лечебното заведение се извършват безплатни прегледи и покани всеки, който се нуждае от специалист, да заповяда. Екипи на болницата участват в програмата на Българския кардиологичен институт за изнесени прегледи и до момента са консултирали над 200 души.

„Наш екип от лекар и медицинска сестра посети населени места в Златарица и Елена и прави прегледи с ЕКГ, назначава терапия на новооткрити болни, прави коригираща терапия и други. манипулации”, разказа д-р Томова.

Г. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “В Специализирана болница по кардиология във Велико Търново реализираха проект за 120 000 лв.

  • 05.04.2018 в 13:16
    Permalink

    Само не уточнявате, че става дума за частно здравно заведение, част от верига такива собственост на фармацевтичния бос най-голям вносител на лекарства

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!