114 четения

Започва вторият етап от ремонта на пътя В. Търново – Горна Оряховица през Арбанаси

Ще правят и отсечката от Шереметя до архитектурния резерват

 

ВЕДНАГА СЛЕД ВЕЛИКДЕН ЗАТВАРЯТ ОТСЕЧКАТА ОТ АРБАНАСИ КЪМ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЗА ПЪЛНАТА Й РЕХАБИЛИТАЦИЯ. „ИМАМЕ УВЕРЕНИЕ НА ПЪТНАТА АГЕНЦИЯ, че работата ще бъде бърза и качествена, защото участъкът е с доста дупки и вече е опасен. Не случайно тук стават и доста катастрофи“, коментира кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

Ремонтът е част от обновлението на трасето между Велико Търново и Горна Оряховица през Арбанаси, за което правителството в лицето на регионалния министър Николай Нанков осигури 2,8 млн. лв. Изпълнител на обекта е великотърновската пътностроителна компания „Пътни строежи ВТ“. В края на септември миналата година бе направен половината път в участъка откъм старата столица, а заради влошаване на времето останалото бе оставено за пролетта. Практически изпълнителите ще започнат от мястото, където завършиха – втория разклон към Арбанаси.

Паралелно ще тече и ремонт на отсечката от Шереметя към архитектурното селище, която минава край „Калояновата крепост“. За нея пък финансирането е от общинския бюджет.

Тази година започва и ремонтът на още един важен път – Килифарево – Плаково, който започва от централната улица в градчето. Предвидени са и пари за рехабилитация на големия мост по него, веднага след като бъде завършен този в посока Шемшево.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Започва вторият етап от ремонта на пътя В. Търново – Горна Оряховица през Арбанаси

 • 07.04.2018 в 19:43
  Permalink

  Не само преасфалтиране! Трябва сериозна реконструкция на наклоните на платното и канавките! Иначе водата през зимата, неотведена встрани, отново ще унищожи асфалта!

  Отговор
 • 12.04.2018 в 21:12
  Permalink

  Ами той великден мина а още нищо не се случва ,освен че запълниха две три дупки останалия асвалт от кърпежа до Кауфланд.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!