6 четения

Каратеките от „Калоян“ с медали от три турнира

Пет златни, пет сребърни и 12 бронзови медала спечелиха каратеки от великотърновския клуб „Калоян“ от състезание в Луковит. Завоюваните отличия донесоха на възпитаниците на Севджан Мехмедова първо място в комплексното класиране пред отборите на „Петромакс“ (Плевен) и „Алеко“ (Свищов). Шампиони станаха Рая Петкова на ката до 7 г., Велислав Георгиев в същата дисциплина до 9 г, Моника Русева на кумите до 12 г., Рая Рускова на ката до 14 г. и Георги Миладинов на ката до 8 г.

Със сребърни медали са: Теодор Недев, Виктория Байчева, Константин Станчев и Кристиян Киров.

„В момента една част от отбора са на подготвителен лагер на Кюстендил, а друга част се подготвя с мен за националното първенство в Албена.

На купа „Алеко“ в Свищов се включихме с двама състезатели и взехме два медала на ката чрез Виктор Георгиев и Николай Недев.

На силния турнир „Никон оупън“ Виктор Георгиев игра 4 срещи на ката и 4 срещи на кумите. На ката бяха 34 състезатели и стана пети. На кумите от 24-ама състезатели е трети. И другите деца играха по 2 – 3 срещи, но не стигнаха до медал. Ивайло Димитров, Рая Рускова, Моника Русева и Виктория Байчева“, разказа треньорката Севджан Мехмедова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *