70 четения

„Приятели, помагайте“ осигуриха достоен Великден на трима нуждаещи се

ПЛАТФОРМАТА „ПРИЯТЕЛИ, ПОМАГАЙТЕ“ СЕ ПОГРИЖИ ЗА ДОСТОЙНОТО ПОСРЕЩАНЕ НА ЕДИН ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ ВЕЛИКДЕН НА ТРИМА ДУШИ В РЕГИОНА. Със средства на организацията бяха закупени козунаци, яйца, боя за оцветяване на яйца, сладкиши и напитки. Продуктите бяха доставена до хора, на които благодетелите са помагали през изминалите месеци и продължават да следят състоянието им.

В сряда регионалният координатор на платформата за Велико Търново Калина Тотева посети първо Иван Александров от Поликраище. 37-годишният мъж преди време трогна „Приятели, помагайте“ с тежкото положение, в което бе изпаднал след смъртта на брат му. С помощта на доброволците Иван успя да си намери работа и се върна към нормалния си ритъм на живот.

Втория адрес, който Калина посети, бе домът на 15-годишния Кристиян от Драганово, страдащ от детска церебрална парализа, за когото се грижи единствено баба му Ана. През декември „Борба“ писа за случая на бедното семейство и след публикацията от „Приятели, помагайте“ осигуриха нова инвалидна количка за момчето. Сега платформата зарадва Кристиян и баба му с характерните за Великден продукти и много лакомства.

Последната спирка на регионалния координатор бе жилището на 41-годишния Петър Господинов от Велико Търново. Мъжът е болен, трудноподвижен и не разполага със средства за медицински и битови консумативи, от които се нуждае. Ето защо освен хранителни стоки, от платформата му дариха необходимите вещи за нормално ежедневие.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *