Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Запознанство във влака за София завърши с предложение за брак пред Айфеловата кула

Двойката планира да се венчае в Арбанаси

 

РОМАНТИЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БРАК НАПРАВИ 29-ГОДИШНИЯТ АНДРИАН ИВАНОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА НА БЪДЕЩАТА СИ СЪПРУГА МИЛЕНА ПЕТКОВА ОТ САНДАНСКИ. Той паднал на колене на фона на Айфеловата кула и пред погледа на десетки туристи поднесъл годежния пръстен. Веднага чул заветното „да“, приветствано от свидетели на щастливия момент с аплодисменти, усмивки и емоционални викове. Макар годежът да се случил на 1 април, той определено не е на шега и ще превърне младежите от двойка в семейство. Андриан и Милена планират да се венчаят в Арбанаси, като задължително ще сключат освен граждански брак и църковен. Според тях вричането във вярност пред Бог е традиция, която макар с времето да се размива, заслужава да бъде продължена и за пример на идните поколения.

Влюбените споделиха, че тяхната история е доказателство за огромното значение на това двама души да са истински приятели преди всичко, за да бъде връзката стабилна. Вярват, че по този начин по-лесно се преодоляват неприятностите и проблемите.

ТЯХНОТО ЗАПОЗНАНСТВО СЕ СЛУЧИЛО ПРЕДИ 4 ГОДИНИ, КОГАТО СЕ ЗАСЕКЛИ ВЪВ ВЛАКА ЗА СОФИЯ. Милена се качила от гара Мездра и веднага направила впечатление на горнооряховеца. Привлечен от красотата й, той се осмелил да я покани да седне до него, тъй като това било и единственото свободно място. Заговорили се, разменили си контакти и когато стигнали столицата, всеки продължил по пътя си. Така се развили обстоятелствата обаче, че двамата отново се срещнали и станали приятели. Цяла година се виждали, чували по телефона и си пишели във Фейсбук. „Имахме истинско приятелство, което прерасна в голяма любов. Така през 2013 година станахме двойка и заживяхме заедно“, разказа бъдещата госпожа Иванова. След като завършили висшето си образование, решили да си пробват късмета в чужбина. Семейството на Андриан живее в Германия и затова се отправили в тази посока. Емигрирали в най-големия град на провинция Хесен – Франкфурт на Майн.

„Откакто сме тук, често си позволяваме да пътуваме. Ходили сме в Барселона, Милано, Венеция и други, тоест, имал съм шанса да направя предложението за брак на доста красиви места, но просто сега усетих, че е правилният момент“, сподели Андриан. Той обясни, че ПЛАНУВАЛ ДВА МЕСЕЦА ЕКСКУРЗИЯТА ДО ПАРИЖ, ТАЙНО ВЗЕЛ МЯРКА ОТ ПРЪСТЕНИТЕ НА МИЛЕНА и с помощта на брат си и неговата приятелка успял да изпълни замисъла си.

Милена заяви, че не е очаквала предложението и останала много изненадана от начина, по който Андриан го направил, защото двамата не са привърженици на толкова публично демонстриране на любовта си. „Всичко беше перфектно. Дори времето беше слънчево и приятно. Вярваме, че това е добра поличба за слънчев семеен живот“, допълни Милена.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Запознанство във влака за София завърши с предложение за брак пред Айфеловата кула

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *