Кръст и икона „Възкресение Христово” дари на храм „Св. Трисветители” инж. Добромир Добрев

Кръст, икона „Възкресение Христово”, осветена на Божи гроб, вода от свещената река Йордан и елей дари на храм „Св. Трисветители” кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. „Нека имаме повече вяра в добрите дела, а с този елей да помазвате повече християнчета”, пожела градоначалникът на предстоятеля на храма отец Зоран. Дарената от инж. Добрев икона „Възкресение Христово”, ще води литийното шествие на Пасхалното богослужение.

„Съвместната ни работа с отец Зоран по храм „Св. Трисветители” започна още в началото на първия ми мандат и всяка година надграждаме по нещо. Целта ни е сега църквата да се сдобие с камбанария”, сподели инж. Добрев.

„Камбаните ще бъдат три, както и храмът е Св. Трисветители. Те вече са поръчани. Леенето на камбаните, построяването на камбанарията ще се извърши с ктиторството на инж. Добромир Добрев и помощта на други дарители. Тази година се надяваме проектът и разрешителното за строежа да бъдат готови и с Божията помощ да започне изграждането на камбанарията”, каза отец Зоран. По думите на предстоятеля на храма, за приготвяне на храната за Великден в социалната кухня към църквата, агне ще дари председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов.

Със специално шествие в храма ще бъде посрещнат благодатният огън от Йерусалим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *