ВРЕМЕТО: Прекрасни пролетни дни, температурите почти летни

През нощта ще има незначителна облачност. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7 и 10. За В. Търново се очаква минимална температура около 7 гр. Преди обяд ще бъде слънчево. След обед  ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 20 и 23. За В. Търново се очаква максимална температура около 23. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.2 гр. през 1985 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 5.7 през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 45 минути и ще залезе в 19 часа и 53 минути. Фаза на Луната: шест денонощия преди новолуние.

В сряда преди обяд ще има променлива облачност. След обяд се очакват временни увеличения на облачността и на отделни места в северозападните райони на Северна България и в полупланинските райони е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11. Максималните ще бъдат между 21 и 24. В четвъртък ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 9 и 12. Максималните ще бъдат между 23 и 26.

В петък, събота, неделя и понеделник ще има временни увеличения на облачността до значителна. В петък и събота, предимно в следобедните часове, на места е възможно да превали и прегърми. По-интензивни валежи придружени от гръмотевици се очакват в неделя след обяд и в понеделник. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 9 и 12. Максималните ще бъдат между 20 и 25.

Над западните и централните части на Стара планина днес ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12. В сряда ще има променлива до значителна облачност и след обяд на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12. В четвъртък ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12. В петък и събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност, след обяд с превалявания от дъжд на места. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12. В неделя и понеделник ще има значителна облачност и в неделя след обяд и в понеделник ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м в неделя ще бъдат около 11, в понеделник се очаква захлаждане с 5 – 6. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *