Уил Ай Ем и Бритни Спиърс загубиха дело за плагиатство

Певците Уил Ай Ем и Бритни Спиърс загубиха дело за плагиатство за песента си „Scream & Shout“, заведено през 2012 г. от колежката им Тулиса Контоставлос, съобщи Контактмюзик.
Присъдата по петгодишното дело в съда най-накрая беше произнесена и Уил Ай Ем и Бритни Спиърс ще трябва да признаят британската изпълнителка за една от авторките на песента. Освен това ищцата ще получи и 10 % от правата за публикуване и приходите от хита.
29-годишната Тулиса твърдеше, че е написала въпросния хит от 2012 г. заедно със звездата от групата „Блек айд пийс“ Уил Ай Ем и е планирала да включи парчето в първия си солов албум „The Female Boss“ под името „I Don’t Give A F***“. Обаче продуцентите на Уил Ай Ем не харесали версията с Тулиса и предложили да включат на мястото й Бритни Спиърс.
„Тулиса беше бясна, когато песента й беше отнета и предложена на Бритни, особено след като я е написала. Това трябваше да е едно от големите парчета в дебютния й албум“, каза анонимен източник пред в. „Метро“.
„Тя просто искаше да бъде призната за автор на една от най-големите поп песни през изминалото десетилетие“, добави той.
И наистина, „Scream & Shout“ пожъна голям успех по света, когато излезе през ноември 2012 г. Тя оглави класациите в 24 държави, включително Великобритания, където беше продадена в над 860 хиляди копия.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *