10 четения

Миенето на чинии най-много застрашава семейния живот

Сред домашните задължения миенето на чинии най-много застрашава семейния мир, тъй като е и най-чест повод за скандали, съобщава в. „Метро“.
Таблоидът цитира изследване, поръчано от американския Съвет на съвременните семейства. Според получените данни сред жените в хетеросексуалните партньорства, непрекъснато натоварени със задължението да мият мръсните съдове, се наблюдава по-често неудовлетворение от връзката им и от сексуалния им живот. Нещата стоят по съвсем друг начин с американките, които споделят поравно с партньора това домашно задължение. Споделената отговорност в тази сфера се оказва и най-значимият фактор за удовлетворение на жените от работата в домакинството.
Миенето на чинии е смятано за много досадно и по неписан закон, то често се пада на представителките на нежния пол. Това домашно задължение ги кара да се чувстват унижени и подценявани.
Изследването установило ,че процентът на двойките, споделящи това домашно задължение, е скочил от 16 на сто през 1992 година на 29 на сто през 2006 г. От 1992 до 2006 г. броят на мъжете, участващи наравно в цялата домакинска работа, се е удвоил.
Така че, когато мъжете се разсейват и не се включват в миенето на чинии, то мирът в семейството е сериозно застрашен, заключава таблоидът.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!