Адвокат подари на съпругата си пътуване до Рим за рождения й ден | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Адвокат подари на съпругата си пътуване до Рим за рождения й ден

Публикувана на: 11.04.2018г. 9411 прегледа

Людмила и Росен Илиеви са заедно от 23 г., запознали се като студенти по право

ИЗВЕСТНИЯТ АДВОКАТ РОСЕН ИЛИЕВ ПОДАРИ НЕЗАБРАВИМ РОЖДЕН ДЕН НА съпругата си адв. Людмила Илиева в Рим. Изненадата е била много приятна и добре премислена от него. За пръв път на това пътуване двамата юристи взели и децата си – 17-годишната Кристина и 11-годишният Росен. Съпругът не казал, че екскурзията е по повод рождения ден на Люси и тя разбрала това едва като стигнали във вечния град. Малко преди пристигането там, той не се сдържал и я попитал дали иска за рождения си ден да се събуди в Рим! Тя се почувствала невероятно. Не успели да видят папата, но Людмила Илиева го е виждала през 2015 г. в Сараево.

Да разкажат своята история двамата адвокати от Горна Оряховица приеха в навечерието на 16 април – Ден на конституцията и юриста.

Да кажеш 1000 пъти „Да“ с пръстен на ръката

ТЯХНАТА ИСТОРИЯ Е МОРЕ ОТ ЛЮБОВ ВЕЧЕ 23Г. ХАРЕСАЛИ СЕ като студенти по право в Русе. Росен е от Горна Оряховица и е роден в село Чешма. Тя е от Разград, но е родена в Шумен. На 2 септември 2001 г. тя му казала 1000 пъти „Да“, след като той сложил пръстен на ръката и я попитал дали ще се омъжи за него. Всичко станало простичко и естествено. Оттогава обаче при всяка годишнина Люси му казва „Да“ с един път повече и този й отговор е 1018 пъти, пресмята усмихнатата адвокатка. Тя казва още, че времето, в което е с него, е повече от това без него и си спомня онзи декември 1995 г., когато се запознали. По повод подаръка за рождения си ден в Рим Люси споделя, че всъщност е гледана и обичана жена през всичките тези 23 г. с Росен. Той се намесва в откровението и подчертава, че просто не е можела да откаже брак, защото първо й сложил пръстена, а после й задал въпроса. След хилядата „да” се появила и традицията със закачката при всяка тяхна годишнина, когато той с усмивка винаги й задава онзи въпрос и тя прибавя по една цифра! При тези спомени двамата в своя офис засияват и се гледат влюбено. Людмила Илиева обяснява, че този синхрон се дължи на свободата в отношенията, че те са екип, но имат време за личен живот. И че свободата, която искаш за себе си, трябва да я дадеш и на другия. Така не си омръзват.

ПЛОД НА ТЯХНАТА ЛЮБОВ СА ДВЕТЕ ИМ ДЕЦА. Росен младши е кръстен на баща си по семейна традиция на съпругата. Той обаче до осмия месец бил момиче и всичко в дома било нагласено в розово. В последните дни обаче се появило момче и майката поискала то да носи името на баща си. Малкият Росен е нещо много различно, той пее и душата му е цялата вселена, казва адв. Илиев. 17-годишната Кристина обаче била по-различна и отсега споделяла, че вероятно също иска да учил право като родителите си.

Той е наказателен адвокат, тя се занимава с граждански дела и с политика

РОСЕН ИЛИЕВ Е НАСЛЕДИЛ „ЗАНАЯТА” НА БАЩА СИ СТОЯН ИЛИЕВ, който дълги години бе следовател и шеф на следствието в Горна Оряховица. Той бе сред емблематичните следователи, а сега се радва на добри години със съпругата си в село Чешма. Николай Илиев, братът на адвоката, сега е прокурор в Горна Оряховица. Може би заради това Росен се занимава само с наказателни дела. Той винаги търси справедливостта и вярва в нейното морално и съдебно измерение. Не поема единствено дела за насилие срещу деца и никога не съди държавата по ЗОДОВ, дори и неговият клиент да бъде оправдан. Никога не пита клиента си дали е невинен, за да не води своето разследване в тази посока и събира факти и доказателства за своята защита. Един от най-фрапиращите му случаи, които няма да забрави, е дело срещу един училищен директор от Върбовка – два пъти осъден и после оправдан от Върховния съд. След това човекът е имал право да съди държавата, но Росен Илиев отказва да го представлява в такъв процес, макар да се гордее с оправдателната присъда.

ЛЮДМИЛА ИЛИЕВА СЕ ЗАНИМАВА САМО С ГРАЖДАНСКИ ДЕЛА. Двамата споделят и коментират случаите си, но не се натоварват взаимно. Винаги са искали да бъдат само адвокати и са избрали това си поприще завинаги. Казват, че нямат време за хоби, защото денят им е препълнен с ангажименти. Помагат на хората и това ги радва, но отнема почти цялото им време. Заради това пътуването до Рим за рожден ден ще си остане незабравимо, защото за пръв път са били с децата си.

Тя е изкушена от политиката, сега е зам.-шеф на Общинския съвет

МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ГИ РАЗДЕЛЯ, Е ПОЛИТИКАТА. Росен Илиев не се интересува от нея. Людмила обаче е от ДСБ и е член на националното ръководство на партията. На последните местни избори участва в надпреварата за кмет на Горна Оряховица, а сега е заместник-председател на Общинския съвет. Изборът й да е вдясно никак не е случаен и няма как да се промени. Нейният дядо и прадядо с еднакви имена Тодор Бабаидов били заключени в Белене почти три години без съд и присъда, защото били фабриканти, буржоа. Това пък е единствената такава фамилия в България, но въпреки това Людмила е само Илиева и не се пише с тире, защото смята, че съпругата трябва да носи фамилията на мъжа си.

НЕЙНИЯТ РОД Е ОТ РЕПРЕСИРАНИТЕ ОТ ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ И ТОВА за адв. Илиева е основателна причина за избора в десния политически спектър. След като излязъл от Белене, дядото на Людмила бил все така непримирим към неправдите. После дошла 1989 г. и тоталитаризмът паднал. Тя няма как да забрави заръките на дядо си след промените, че трябва да си знаеш правата. Това станало и основен мотив момичето да завърши право и да стане първият юрист в своя род от фабриканти. Има ли тоталитаризъм след толкова години демокрация? Според адв. Людмила Илиев най-големият грях на тоталитарната държава е отучването на хората сами да вземат решения и да чакат за това някой друг, който ги управлява. За нея днес този порок си остава и този рефлекс тя вижда в търкането на билети от лотарията, защото хората смятат, че късметът им зависи от някой друг! Това не са игри на късмета, а страхът на хората, че съдбата им зависи не от тях, а от нещо друго или от някой друг, подчертава още адв. Илиева.

В КРАЯ НА НАШАТА СРЕЩА двамата известни адвокати казват, че смелостта не е само във вдигането на шум. Да си смел означава всеки божи ден да правиш нещо добро в публичния и в личния живот и да не го показваш. Може да вземаш грешни решения, но после да се учиш от тях, за да вървиш напред. И после верните решения да носят полза.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Адвокат подари на съпругата си пътуване до Рим за рождения й ден"

 • 11.04.2018 в 10:26

  човека си е полицай … как да съди държавата

  Отговор
 • 11.04.2018 в 12:47

  Пък аз ще водя жената да сеем царевица! Някой ще го отрази ли? И моя род е фабрикантски! ама жената е от село!

  Отговор
 • 11.04.2018 в 14:55

  Никоров ти си пич. И нищо, че жена ти е от село. ще ми е по-интересно да чета за Вас. А другото е платена статия. Свиркай си.

  Отговор
 • 11.04.2018 в 15:22

  „Съпругът не казал, че екскурзията е по повод рождения ден на Люси и тя разбрала това едва като стигнали във вечния град.“ Тя не познава календара или не знае собствения си рожден ден кога е? Това ли е добре премисленото от „известния адвокат“?

  Отговор
  • 11.04.2018 в 17:23

   Ей, големи злобари , но понеже коментаторите са тъпи ,да им кажем. Нито е платено,нито за бай ….никой си от Бусманци ще се напише,дори и жена му да сее друго освен царевица . И като не можете да направите сносен коментар, поне не хабете мястото и си пийте кафето или за каквото имате пари . Другото е простащина ,която всеки ден убива хубавите неща -писани или неписани .

   Отговор
 • 11.04.2018 в 15:58

  Дебелашка простотия! Умрях от интерес…Такава селения ни залива,ЧЕ ми е тъжно…Аз знам хора,които празнуват събития на круизи,но никой не занимава интелигентната аудитория на в.Борба. И как само Дебелашки е прегърнал съпругата си!Все едно се е подпрял на предмет,а не на единна дама…

  Отговор
 • 11.04.2018 в 16:01

  Извинявам се,да се чете по-горе ФИННА ДАМА!

  Отговор
 • 11.04.2018 в 20:04

  Роската от село Чешма си взел за жена Люската, която казва само да, ама той на тези години и с този тумбак…

  Отговор
 • 12.04.2018 в 6:57

  Тая хич не е с него само заради парите му , ама хич! ахахаха

  Отговор
 • 12.04.2018 в 9:15

  Абе вие не знаете ли, че този тип статии са за запълване на вестника. Не са платени….Но са малко досадни, дори и да са вярни.

  Отговор
  • 12.04.2018 в 17:25

   Че не ги четете тези статии, аз пък съм доволен и ще потърся тази кантора за своя проблем . Прочетох хубавия текст от Цюрих и съм благодарен ,но искам телефони, ако може .Благодаря на автора предварително …

   Отговор
 • 12.04.2018 в 10:47

  не го знам тоз адвокатин, после ще прочета какви ги е свършил че много дълго

  Отговор
 • 12.04.2018 в 18:40

  Abe vie tolkova ste zatupeli, che ne mozhete da se zaradvate dori na edna takava polozhitelna statiq izmezhdu vsichkata pomiq koqto vi zaliva navsqkude i otvsqkude, totalna degradaciq !!

  Отговор
 • 12.04.2018 в 19:05

  Представям си колко е качествено „правото“ им, завършено в аграрния машинен институт на гр. Русе! Как пък не ги приеха в СУ?

  Отговор
 • 15.04.2018 в 23:42

  Sukovaaa tazi polojitelna statia niama da iztrie pomiite koito si sytvorila prez godinite.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *