ВРЕМЕТО: През целия период променливо и с превалявания, но с летни температури; леко захлаждане от вторник

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 9 и 12. За В. Търново се очаква минимална температура около 10 гр. През по-голямата част от деня ще има незначителна облачност. Късно след обяд в полупланинските райони ще се развива купеста облачност и на места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29. За В. Търново се очаква максимална температура около 28 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.2 гр. през 1983 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 2.6 през 1992 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 40 минути и ще залезе в 19 часа и 57 минути. Фаза на Луната: три денонощия преди новолуние.

В събота ще има променлива купеста облачност с временни увеличения до значителна и на места е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. Максималните ще бъдат между 24 и 27. В неделя и понеделник ще преобладава време с променлива облачност с временни увеличения до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 11 и 14. Максималните ще бъдат между 24 и 27. Във вторник и сряда ще преобладава време с променлива облачност с временни увеличения до значителна и след обяд на места, предимно в полупланинските райони, е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11. Максималните ще бъдат между 19 и 22. В четвъртък ще има значителна облачност с временни разкъсвания и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11. Максималните ще бъдат между 20 и 23.

Над западните и централните части на Стара планина     в петък и събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност, след обяд с превалявания от дъжд на места. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 13. В неделя и понеделник ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури на 1200 м в неделя ще бъдат около 13, в понеделник се очаква захлаждане с 4 – 5. Във вторник и сряда ще преобладава време с променлива до значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8. В четвъртък ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд . Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *