Жандармерия блокира старата столица заради поредната разходка на Георги Вълев и свидетеля му Халил Хасан | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Жандармерия блокира старата столица заради поредната разходка на Георги Вълев и свидетеля му Халил Хасан

Публикувана на: 12.04.2018г. 8504 прегледа

Осъденият с доживотна присъда по делото „Килърите“ съди журналистка от „Борба”, защото… опетнила доброто му име

ЗА ВТОРИ ПЪТ ЖАНДАРМЕРИЯ, СЪДЕБНА ОХРАНА И ПОЛИЦИЯ ПОХАРЧИХА ЛУДИ ПАРИ ЗА КОНВОЙ НА Георги Вълев и Халил Хасан от Ловешкия затвор. Първият съди криминалния репортер на в. „Борба” за версия, публикувана на 10 януари т.г., че може и да е поръчал убийството на Петър Христов от затвора. Вторият пък му е свидетел, че е припаднал по време на разходка, след като чул по телефона за статията. Тя го разстроила и уронила доброто име на Вълев зад решетките. Самият Халил също е осъден до живот и вече лежи 18 години. Той заяви под клетва в съда, че видял как Вълев припада на 10 януари. Защитата обаче опита да приложи ксерокопие на медицински документ от 15 януари за изписани от лекар в затвора медикаменти! Защитата на Вълев поиска още прокуратурата на Република България да прати на съда документ дали срещу него има нови обвинения, които да са свързани с екзекуцията на Петър Христов. И двете искания на Вълев бяха приети, а делото бе отложено за 17 май.

Маскирани полицаи с автомати отцепиха района зад Съдебната палата
Маскирани полицаи с автомати отцепиха района зад Съдебната палата

АДВОКАТЪТ НА ЖУРНАЛИСТКАТА ИВАН НЯГОЛОВ ПРИЛОЖИ публикации от централни издания, в които два дни преди публикацията в „Борба” се посочва точно същото – поръчката за екзекуцията на Христов може и да е дело на „Килърите” и на Вълев! Самият Георги Вълев пък много искаше да знае къде и кога първо е било оповестено, че той може и да има участие в убийството на търновския бизнесмен. То все още не е разкрито и МВР, и прокуратурата работят по всички възможни версии вече четвърти месец.

И така – затворникът Георги Вълев си осигури още една сигурна разходка до Велико Търново в средата на май. След това може да поиска още свидетели и още доказателства колко е обиден и колко му е уронено доброто име! Всеки път ресурсите на правосъдното министерство и на МВР ще работят за него. По това дело и по другите, които води или има намерение за такива.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Коментари за "Жандармерия блокира старата столица заради поредната разходка на Георги Вълев и свидетеля му Халил Хасан"

 • 11.04.2018 в 17:21

  От злоба така ви треперят пръстите, че не сте набрали добре статията.

  Отговор
  • 12.04.2018 в 8:29

   Докога този осъден Георги Вълев ще разиграва държавата ? Това е безобразие ! Защо МВР не каже официално кой уби Петър Христов ? Или и това убийство няма да бъде разкрито ?

   Отговор
   • 12.04.2018 в 19:05

    To tova mu e zanimanieto, kakvo da pravi do zhivot osuden, trqbva da si namira i razvlecheniq….:)

  • 12.04.2018 в 17:29

   И какво и е на статията ,аз сега научавам,че съди журналист и съм готов да свидетелствам в негова полза. Ще се свържа с вестника и ще искам гласност ,защото така не може ,че и дело води за версия .Боже ,пази ни от такива !

   Отговор
 • 12.04.2018 в 9:38

  Чак пък да хаби ресурса на МВР… Ако не ги беше похабил така безразсъдно, те сигурно щяха да разкрият поне 5-6 убийства, че и някой избягал затворник да хванат.

  Отговор
  • 12.04.2018 в 17:33

   Според тебе е нормално осъден да живот да води дела и да излиза така от килията си. Знаеш ли,че такова дело за десетина лева всеки може дазаведе и срещу тебе ? И как да не са държавни ресурси от нашия гръб или ти не си плащаш сметките.Кажи в коя държава живееш,че се да дойдем и ние там. Да не би журналистите да си тикнали в затвора този Вълчев или както му е името .Стига тъпотии. Който е осъден ,да си стои в затвора без права .Или пък смъртната присъда да е върнат,може така да се оправим ,другото е тъпотия .Айде, чао !

   Отговор
 • 12.04.2018 в 15:10

  Не разбрах само на кого казвате“журналистка“ хахах

  Отговор
  • 12.04.2018 в 17:18

   Вие как смятате ,че и какво е това хаха ?! Най-малкото е просташко ,но то си личи кой се изказва ,че си няма други занимания . Вие да не сте “ журналистка“ и къде си показвате талантите ?Аз мисля,че е крайно време в. „Борба“ да удари сакава на коментарите ,защото като редовен читател и фен на изданието виждам,че само неграмотни ,засегнати и недопуснати до медията си правят гаргари на чужд гръб! Че и не си казват имената ,понеже сме демокрация ….

   Отговор
   • 12.04.2018 в 19:04

    Kato gledam i ti ne si si napisal imeto, zashto li ?

 • 12.04.2018 в 16:50

  Нела Сукова е тази „журналистка“! Забрави,че беше на хранилка и тя там! Затворник или не нокои не ви дава право да пишете глупости!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!