"Кауфланд" започват да строят, "Практис" и "Практикер" отварят идния месец | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

„Кауфланд“ започват да строят, „Практис“ и „Практикер“ отварят идния месец

Публикувана на: 12.04.2018г. 23373 прегледа

Кметът Даниел Панов: „В трите обекта ще има над 250 нови работни места”

„РАЗГОВАРЯХ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА „КАУФЛАНД“, ВЕЧЕ ИМАТ ОПРЕДЕЛЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ОБЕКТА СИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ЗАПОЧВАТ ДА СТРОЯТ. Намеренията им са да отворят в края на годината или най-късно в началото на 2019 г.“, информира специално за „Борба“ кметът на Велико Търново Даниел Панов. Другите две актуални вериги – „Практис“ и „Практикер“, пък са на финалната права със своите обекти и ще прерязват ленти през май. Пак по данни на местната администрация трите хипермаркета ще отворят и над 250 нови работни места. Местната хазна пък ще се пълни от данъци и такси с пусковете им, които за година ще са близо 1 млн. лв. „Кауфланд“ са един от най-чаканите инвеститори във Велико Търново. Компанията вече разчисти терена си от останките на недостроения хирургически блок, подмени колекторите и „пресуши“ блатото, което се образуваше в съседния болничен двор. От Община Велико Търново вече са й издали и строителни разрешителни за новия хипермаркет и са одобрили подходите към него и организацията на движението, каза главният архитект Николай Малаков. Магазинът се разполага на площ от 18,9 дка, ориентиран е на изток откъм областната болница. Непосредствено пред него чак до ул. „Краков“ ще има огромен паркинг за над 260 автомобила. За „Кауфланд“ – Велико Търново, който ще е и с нов дизайн, за разлика от другите магазини на веригата, е планирано и голямо кръстовище със светофари между ул. „Арх. Георги Козаров“ и „Краков“, откъдето ще е и централният вход. Бъдещият магазин е предвиден и като голям търговски център с обекти и на други фирми – банкови офиси, аптека и т.н.

ЗА ГЕРГЬОВДЕН ПЛАНИРАТ ДА ОТВОРЯТ ПЪК СТРОИТЕЛНИЯ СУПЕРМАРКЕТ НА „ПРАКТИС“, който ще има над 6 хил. кв. разгъната площ. Обектът, който е разположен точно срещу мола, вече е напълно завършен и предстои да бъде оборудван. Негов изпълнител е фирмата „Водстрой ВТ“. По данни на инвеститора обектът е погълнал вложение от близо 10 млн. лв. и само за него се откриват почти 100 работни места. Новият хипермаркет във Велико Търново е седмият обект на компанията в страната. Тя е основният конкурент на друга популярна верига – „Практикер“, която също се разраства в болярския град. По данни на собствениците на „Практис“ в новия им магазин ще се предлагат над 50 000 артикула за строителство, довършителни работи, декорация, двор и градина, селскостопански стоки, железария, инструменти и много други стоки и свързаните с тях услуги.

ПРЕД ОТВАРЯНЕ, ПЛАНИРАНО ЗА МЕСЕЦ МАЙ, Е И НАРАСНАЛИЯТ ПОЧТИ ДВОЙНО СТРОИТЕЛЕН СУПЕРМАРКЕТ „ПРАКТИКЕР“, който се намира в Търговски парк – Велико Търново. И тук текат последните довършителни дейности, след което предстои пълното зареждане на магазина, в който ще има повече от 60 хил. артикула и голям градински център. Вече се подготвя и новата визия на комплекса, който се простира до съседния „Техномаркет“. Магазинът ще е с множество удобства след ремонта, включително ергономично LED осветление, климатизация и т.н.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "„Кауфланд“ започват да строят, „Практис“ и „Практикер“ отварят идния месец"

 • 11.04.2018 в 16:15

  Кауфланд нямат и хабер да започват да строят , поредните лъжи на кмета

  Отговор
 • 12.04.2018 в 12:43

  Да ви имам и инвеститорите. Как една нормална фирма за производство, не дойде в Търново. Защо „Язаки“ избраха Ямбол и Хасково за нови заводи, при положение, че в Търново беше един от гигантите на електрониката в Соца. Има само един отговор – невежи управници, невиждащи три месеца напред и поглед само в туризъм и обществени поръчки.

  Отговор
  • 12.04.2018 в 14:42

   И корупцияяяяяя. И тлъсти комисионни, които японците не дават.

   Отговор
  • 12.04.2018 в 15:59

   Тоя па фирма за производство иска да му направят, да ходим да се гърчим по 12 часа на ден ангария и да ни се взема здравето. Нали има Кроношпан – отивай там да си тровиш здравето и да произвеждаш.. Нека си правят заводите на тяхна територия и минимум на 500 км от Търново!

   Отговор
   • 13.04.2018 в 5:24

    Хаха, да права си

  • 12.04.2018 в 23:41

   „Язаки” не ми ги хвали! Бяха се прочули не с японски стандарти на работа, а с балканско-африкански такива! Мизерни 500 – 600 лв. заплати при 12-часови смени и работници, заключени в цеховете! И цялата индустриална зона „Тракия” са подобни играчи – и Шнайдер, и Либхер… Плащат като за българи! Вече дори в Китай им е скъпо, цената на труда там вече е по-висока от нашата.
   В „Язаки” няма нищо високотехнологично, правят прости кабелни снопове с буксите на тях за автомобилни ел. инсталации, които се монтират наготово в купетата в по-модерните заводи. Естествено, извън България.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!