51 четения

Компания „Нестле“ пуска в продажба в Европа и Америка десерт „КитКат“ от рубинен шоколад

Швейцарския гигант в хранителната промишленост „Нестле“ следващата седмица ще пусне в продажба в Европа версията от рубинен шоколад на десертното блокче „Кит Кат“, след като по-рано през годината продуктът „дебютира“ в Япония и Република Корея, предаде Ройтерс.
„Кит Кат“ стана първият потребителски бранд, който продава новата шоколадова разновидност, създадена от швейцарската компания „Бари Калбо“.
Следващата седмица – на 16 април, десертът от рубинен шоколад ще се появи първо на пазара във Великобритания. Втората европейска страна, в която продуктът ще се продава от началото на май, е Германия.
„След пускането в продажба във Великобритания, десертът ще бъде представен и на потребителите в Европа и Америка“, казва говорителка на „Нестле“, без да съобщава повече подробности.
Швейцарската компания „Бари Калбо“ представи рубинения шоколад – четвъртата разновидност след черния, млечния и белия, през септември миналата година, припомня агенцията.
Разработван повече от десет години, рубиненият шоколад стана първата новост в бранша от осем десетилетия след появата на белия шоколад през 30-те години на миналия век. За направата му се използват специфични какаови зърна. Вкусът и цветът му са напълно естествени, без добавки на дребни безкостилкови плодове или аромати.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!