9 четения

Р.Б. „П. Р. Славейков” за трета поредна година ще реализира „Фоайе на книгата с автограф”

От 19 до 21 април 2018 г. във Велико Търново ще се проведе XV-то издание на Международното изложение „Културен туризъм”.

В рамките на изложението Регионална библиотека  „Петко Р. Славейков” с подкрепата на Община Велико Търново за трета поредна година ще реализира своята инициатива „Фоайе на книгата с автограф”

Над 40 издателства ще разположат своите щандове с нови заглавия, а почитателите на книгата ще имат възможност да се срещнат  с популярни автори и да получат автограф от тях.

Акцентът и тази година ще бъде върху търновските издателства, които традиционно присъстват в културното пространство на града – „Абагар”, „Фабер”, „Слово”, „Ивис”, „ПИК”, УИ „Св. Св. Кирил и Методий” и др.

От издателствата, които ще бъдат наши гости се открояват „Захарий Стоянов”, „Лексикон”, „Кибеа”, „Парадигма”, „Знаци”, „Жанет-45”, „Сиела”, Хермес”, „Кръгозор” и др.

г-н Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели ще гостува заедно с издателство „Захарий Стоянов”, което отпечатва последната му стихосбирка „В сянката на хоругвите”.

Издателство „Лексикон” води един от най-популярните си автори – Калин Терзийски, който ще раздава автографи в първия ден на културното събитие. След  това ще има срещи с учениците от ПГ по електроника „Ал. С. Попов” и студенти от Филиал – Велико Търново на Медицински университет – гр. Варна.

Издателство „Кибеа” представя личната мисия на  Тихомир Иванов описал своите емоционални и географски маршрути в дебютната си книга „Камино. Пътят на заръщането”. Авторът ще разкаже за своето пътуване пред младата аудитория на ПГТ „Д-р Васил Берон”.

„Български бестселър” е издателството на новото изследване на проф. д-р Петко Ст. Петков от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. „Книга за върховете „Свети Никола” и Шипка” е посветена на героите – руски воини и български опълченци, които се сражаваха храбро, удържаха стратегическия Шипченски проход и гарантираха с живота си победния изход на Руско-турската освободителна война. Учениците от ПМГ „Васил Друмев” ще бъдат домакини на премиерата на изданието във Велико Търново.

На щанда на издателство „Фабер” д-р Пламен Събев от РИМ – Велико Търново ще промотира своя научен труд събран в монографията „Страстите Христови” – икони и стенописи XVIII – XIX век: Великотърновскаепархия”.

Това са само част от събитията, които ще съпътстват инициативата на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” „Фоайе на книгата с автограф”, което ще се проведе от 19 до 20 април в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *