Спорт

С десет души „студентите“ спечелиха регионалното дерби

„Академик“ – „Янтра“ (П. Тр.) 2:1

С десет души отборът на „Академик“ спечели регионалното футболно дерби с тръмбешчани. Домакините останаха в намален състав още в 19-ата минута. Тогава вратарят им Павел Колев събори откъснал се нападател на „Янтра“ и получи директен червен картон. Резервата Кристиян Николов обаче спаси удара от бялата точка на Борислав Иванов, а с това и аванса на тима си. Преди това „студентите“ бяха повели с 1:0 още при първата си атака чрез Габриел Томов. Пламен Ангелов проби отляво и намери Пламен Илиев, който шутира в гредата. Рикуширалата топка отиде в Томов, който от движение я изпрати в мрежата.

Ситуацията за тръмбешчани се усложни още повече в 20-ата минута, в която Тодор Таушанов засече центриране от статично положение на Стефан Гинчев за 2:0. До почивката гостите направиха три добри атака, от които реализираха само една. Първо Любо Генчев стреля опасно в долния ъгъл, но стражът на свищовлии спаси, а после Тихомир Антонов от линията на вратарското поле би в аут.

В самия край на полувремето усилията им бяха възнаградени с попадение. От наказателен удар, отсъден за нарушение на Кристиян Николов срещу Генчев, Емил Копаранов намали на 1:2.

През вторите 45 минути „Янтра“ държеше повече топката и се опитваше да натиска, но контрите на „Академик“ бяха по-опасни и на два пъти играчите на Евгени Маринов можеха да решат окончателно мача в своя полза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *