7 четения

200 СЕВЛИЕВСКИ ДЕЦА ТВОРЯТ ЗА ИНИЦИАТИВАТА „ШАНС ЗА БЕБЕ”

Всеки желаещ може да се включи в благотворителната кампания до 10 май

Петото издание на Националния фестивал „Семе българско” обединява всички детски заведения и училища в Севлиево. Тазгодишното издание на форума, който се утвърди като стожер на всичко българско и родно, ще подкрепи семейство с репродуктивни проблеми. В осъществяването на благотворителната инициатива „Шанс за бебе” може да се включи всеки и да стане част от надеждата да се роди нов живот.

По време на фестивала на 12 и 13 май в парк „Казармите” в Севлиево ще бъде организиран благотворителен базар, за който повече от 200 деца в продължение на месец с ръце и сърце ще рисуват, шият и изработват различни предмети и бижута. Посетителите ще могат да ги закупят на желаната от тях цена, а събраните средства ще бъдат дарени на една севлиевска двойка с репродуктивни проблеми. Темата, която ще вдъхнови малките творци, е „Хлябът наш насъщни”.

„Нека бъдем част от благородната кауза и заедно сбъднем мечтата на още едно севлиевско семейство, което копнее да има дете”, призовават организаторите на „Семе българско”. Всеки, който желае, може да сътвори и дари за базара рисунка, плетиво, аксесоар и др. предмети. Готовите изделия за кампанията ще се събират на 10 май от 09:00 до 17:00 часа в Младежки център на ул. „Канлъ дере” №14 в Севлиево.

Идеята за базара „Шанс за бебе” е на рекламна агенция „Елмазови” и се осъществява с подкрепата на Община Севлиево и Фондация „Искам бебе”. Със събраните средства от миналите издания на фестивала се роди едно севлиевско бебе. Организаторите се надяват и тази година фестивалът да е повод за още едно родено дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!