54 четения

Ансамбъл „Българче“ ще открие международното изложение „Културен туризъм“

АНСАМБЪЛ „БЪЛГАРЧЕ“ ЩЕ ОТКРИЕ ПЕТНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“ 2018. Изложението започва на 19 април във Велико Търново и е с променен формат. За първи път борсата ще бъде разположена в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Концертът на „Българче“ започва точно в 10 часа на открито. Ансамбълът, който тази година чества половинвековния си юбилей, ще даде началото и на поредица от фолклорни концерти. На сцената пред ДКС „Васил Левски“ в на 19 април ще излязат фолклорен ансамбъл „Палавници“ при читалище „Жар-2002“ в Казанлък, както и гъдуларите от музикалната формация „Дзигулица“ на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново.

На 20 април от 13,00 ч. посетителите на изложението и жителите на града ще могат да се насладят на изпълненията на фолклорен ансамбъл „Пирин“. На следващия ден, 21 април, от 11,30 ч. автентичния танцов фолклор от Западна България ще представи женската формация „Фиданките“ от Видин. Веднага след това, в 12,00 ч., започва съботна „Хоротека за града“, организирана със съдействието на Търново Runs, клуб „Сръчница“ и клуб „Плетеница“.

Международно туристическо изложение „Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!