10 четения

НАД 40 ГРУПИ И БЛИЗО 50 ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ УЧАСТВАТ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МОРЕ ПЕСЕН ЕКНА…”

За поредна година ще бъде връчена Специална награда на Кмета на Община Севлиево

 

За поредна година се запазва интересът към Националния конкурс за северняшка песен „Море песен екна…”, който ще се проведе на 21 и 22 април на пл. „Свобода” в Севлиево. Над 40 групи за автентичен и обработен фолклор и близо 50 индивидуални са изпълнителите, които ще вземат участие в надпяването. Официалното откриване ще се състои на 21 април, събота, от 10:00 часа.

На откритата сцена ще се качат любители от различни фолклорни области. Надпреварата за наградите е в две категории: за индивидуални участници и за групи.

Награждаването на победителите ще се проведе на 22 април, неделя, след 16:30 часа на сцената на пл. „Свобода”. Победителите във всички възрастови групи ще получат плакет, грамота и парична премия, а класираните на второ и трето място – грамота и парична премия. На всяка група и индивидуален изпълнител ще бъде връчена почетна грамота за участие в конкурса.

Както всяка година, отново ще бъде присъдена и Специалната награда на Кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Специални награди ще има от името на НЧ „Развитие – 1870”, от името на бизнеса в Севлиево и други.

 

Първият Национален конкурс за северняшка песен, проведен през 2014 г., се реализира като част от събитията, които Община Севлиево организира във връзка със 100-годишнината от рождението на легендарния певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов, който роден в Севлиево. Конкурсът е обявен по инициатива на кмета на Общината д-р Иван Иванов в отговор на желанието на севлиевци за популяризиране и съхраняване на северняшката народна песен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!