Бебе се появи на бял свят четири години след смъртта на родителите си

В Китай бебе се роди 4 години след смъртта на родителите си, след като неговите баби и дядовци спечелили съдебна битка за притежанието на ембрион, който впоследствие бил имплантиран у сурогатна майка, предаде Франс прес като цитира китайски медии.
Детето, кръстено Тянтян, се появило на бял свят на 9 декември м.г. „То има очите на майка си и непрестанно се усмихва, но прилича повече на баща си“, увери едната от двете му баби. Родителите му Шън Цзе и Лю Си се били подложили на лечение срещу безплодие, когато загинали в пътен инцидент през 2013 г. Неговите баби и дядовци водили дълга съдебна битка, за да получат притежанието върху ембриони в болница в Нанкин. Тъй като сурогатното майчинство е незаконно в Китай, бабите и дядовците му посетили Лаос, за да потърсят сурогатна майка. „Първо помислихме за въздушен транспорт, но всички авиокомпании отказаха да транспортират флакона с течен азот, в който бяха четирите ембриона“, заяви експерт по сурогатното майчинство, който се притекъл на помощ на двете семейства.
Поради тази причина флаконът бил транспортиран с автомобил до Лаос. По-късно сурогатната майка от Лаос пристигнала в Китай, за да роди детето. Новороденото останало две седмици в болница, а през това време бабите и дядовците му минали ДНК тест, който доказал роднинските им връзки с него и националността му.
Единият от двамата му дядовци отбеляза, че ще изчака неговият внук да порасне, преди да му обясни какво се е случило с родителите му. „Засега ще му казваме, че те живеят в чужбина“, поясни той.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *