Времето

ВРЕМЕТО: До края на седмицата остава предимно облачно и с превалявания; леко захлаждане в петък, по-топло през уикенда

През нощта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. За В. Търново се очаква минимална температура около 12 гр. През деня ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20 и 23. За В. Търново се очаква максимална температура около 22 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 30.6 през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 2.2 през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 33 минути и ще залезе в 20 часа и 01 минути. Фаза на Луната: едно денонощие след новолуние.

До четвъртък ще преобладава време със значителна облачност с временни разкъсвания. На места ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 9 и 12. Максималните ще бъдат между 19 и 22.

В петък ще преобладава време с променлива облачност. В част от централните райони на Северна България (Плевен, В. Търново) около и след обяд облачността ще се увеличи и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Очаква се краткотрайно захлаждане. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11. Максималните ще бъдат между 16 и 19.

В събота и неделя ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите ще се повишават. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. Максималните ще бъдат между 21 и 24.

В понеделник облачността ще се увеличи и около обяд и след обяд на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. Максималните ще бъдат между 22 и 25.

Над западните и централните части на Стара планина от вторник до четвърътк ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12 във вторник и постепенно ще се понижават до 8 в четвъртък. В петък ще преобладава време с променлива до значителна облачност, на места в централните части на планината са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5. В събота и неделя ще има променлива облачност и ще духа слаб до умерен вятър, в събота – от североизток, в неделя – от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишават и в неделя ще достигат 13 гр. В понеделник ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *