Състезание по български език събра в Лясковец ученици от 9 училища от две общини

Ученици и учители от лясковското Начално училище „Цани Гинчев” за първи път бяха домакини на голямо състезание по български език. Организатори на проявата са Регионалното управление на образованието – гр. Велико Търново, и община Лясковец. Съревнованието по грамотност протече под мотото „Пиша вярно и четливо“ и финалният кръг се състоя в училището домакин, а наградите си победителите получиха лично от кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова и от инж. Личева в лясковския Музей на градинарството.

Състезанието беше предназначено за учениците от I до IV клас от училищата в община Лясковец и община Елена. Проведе се в два кръга – училищен и финален. Право на участие в първия кръг, който се състоя месец по-рано, имаха всички ученици от I до IV клас от деветте училища в двете общини – трите лясковски, двете училища в град Елена, джулюнското училище и три училища в еленските села Майско, Константин и Беброво. За финалния кръг се класираха най-добрите – 35 ученици от всички девет училища.

Победителите получиха купи, осигурени от община Лясковец, а освен на победителите, на всички ученици бяха връчени грамоти за участие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *