69-годишен от Петко Каравелово загина при челен удар във верижна катастрофа | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

69-годишен от Петко Каравелово загина при челен удар във верижна катастрофа

Публикувана на: 16.04.2018г. 7350 прегледа

69-годишен от Петко Каравелово стана жертва във верижна катастрофа в събота сутринта. Кървавото меле е станало малко преди разклона за Полски Сеновец край Раданово. Петър Кръстев отивал в Полски Тръмбеш за лекарства с леката си кола „Опел Кадет”. По същото време трактор се движел в обратна посока, а зад него имало два автомобила. Първият решил да го изпревари и тогава последвал челният удар в колата на Петър Кръстев. Той е загинал на място, а автомобилът е смазан напълно.

От другата кола – също опел, но доста по-нова, има двама ранени – шофьорът от Силистра и пътничка от Свищов. Те са пътували към Велико Търново. 29-годишният шофьор М. Т. е изпробван за алкохол, но пробата е отрицателна. По-възрастната му спътничка е в болница със счупен прешлен, но без опасност за живота. Третият автомобил не е засегнат, а тракторът е успял да избяга, защото никой от очевидците на пътната трагедия не го е видял на мястото. Ранени от третата кола няма.

Веднага районът е бил отцепен за около час, а пожарникари са извадили тялото на загиналия, станал неволна жертва в пътната драма. В Петко Каравелово помнят Петър Кръстев като механик и председател на Районната потребителна кооперация миналия век. Той има син и дъщеря, която от 10 години работи в Италия. Съпругата му е дългогодишен читалищен деятел.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. Станко ИВАНОВ

loading...

Коментари за "69-годишен от Петко Каравелово загина при челен удар във верижна катастрофа"

 • 16.04.2018 в 18:38

  Докога ще умират хора по пътищата повече умират у нас отколкото във войната. Стига с това бързане. Виждате докъде стигате.

  Отговор
 • 16.04.2018 в 22:50

  Аз и зет ми извадихме шофьора от едната кола. Беше трагедия.. Голяма. Но къде беше трактора???? На мястото на катастрофата нямаше трактор!!!! Категоричен съм!!!! На снимката се вижда трактор! Ние бяхме втора кола по посока П. Тръмбеж, но ТРАКТОР НЯМАШЕ!!!

  Отговор
 • 23.04.2018 в 15:42

  Хайде сега тракторът виновен и „избягал“. А тоя идиот дето го изпреварва и не гледа има ли някой насреща? Или е от типажа, които се надяват насрещният да удари спирачки за да може Сульо да изпревари успешно – иначе челен удар. PS: Какво стана с фаровете – помагат ли?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!