21 четения

Изложители от 4 континента идват за туристическата борса във В.Търново

Повече от 50 български и чуждестранни изложители от 4 континента ще се представят на петнадесетото издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ от 19 до 21 април 2018 г. във Велико Търново. Борсата ще е в нов формат и на ново място, в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, където 35 общини, посолствата на ЮАР, Бразилия, Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Азербайджан, Палестина, Китайския културен център, туроператори и турагенти ще презентират на самостоятелни щандове нови продукти, атракции и дестинации за културен туризъм.

Международно туристическо изложение „Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

В рамките на форума ще се проведе международна кръгла маса за културния туризъм, организирана от Министерство на туризма, национална среща на туристическите информационни центрове и научна конференция на БАН за опазване, дигитализиране и представяне на нематериалното културно наследство. На специална церемония ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”) за най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения, най-интересни туристически издания и публикации и най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм.

В дните на изложението 40 издателства ще разположат в Двореца на културата свои щандове с нови заглавия, а посетителите ще имат възможност да се срещнат с популярни автори. Инициативата „Фоайе на книгата с автограф“ е на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” и се организира за трета поредна година в рамките на изложението „Културен туризъм“.

От 19 д 21 април в ДКС „Васил Левски“ ще могат да се видят номинираните филми от Международния туристически филмов фестивал “На източния бряг на Европа“, различни изложби, демонстрации на Национално сдружение Работилница „Седянка“ и Национално дружество „Традиция“- клон Велико Търново и още много тракции. На откритата сцена пред двореца ще бъде представен много български фолклор, унгарски народни танци, исторически и артистични възстановки, музикални изпълнения от различни жанрове, модерни и латино танци и хоротека. За посетителите на борсата ще има различни томболи с награди.

Международно туристическо изложение „Културен туризъм“2018 ще бъде официално открито в 10,00 часа на 19 април.

С.МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!