23 четения

С открит урок започна отбелязването на Деня на Земята във Велико Търново

РИОСВ – Велико Търново проведе днес открит урок на тема „Земята-наш общ дом“ с децата от ДГ „Пламъче“, Дебелец. Информационният център на инспекцията беше посетен от 40 малчугани, които научиха повече за разнообразието на растенията и животните на нашата планета. Те получиха съвети как да пазят природата и да пестят нейните ресурси. Този урок даде старт на инициативите на РИОСВ за отбелязване на Международния ден на Земята – 22 април.

В петък предстои час за Земята с демонстрация пред ученици от СУ „Ангел Каралийчев“, Стражица за вземане и анализ на водни проби от Голяма река и презентация за опазването на природата. Часът е организиран съвместно с експертите на Регионална лаборатория – Велико Търново.

Награждаване на отличените творби от конкурса на РИОСВ за изработване на фигури и инсталации от пластмасови отпадъци е предвидено за 23 април от 13,30 ч. в информационния център на инспекцията.

Инициативата “Да посадим цвете, за което да се грижим” с деца от ДГ „Райна Княгиня“ и ДГ „Ивайло“ във Велико Търново ще се проведе на 24 и 26 април.

Директорът на РИОСВ Елена Стефанова и експерти ще участват в празниците, посветени на Деня на Земята в ДГ „Соня“, Велико Търново на 20 април и в ДГ „Пчелица“, Лясковец на 25 април.

Източник: riosvt.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!