62 четения

Търновец спечели приза „Най-добър млад техно диджей”

Тракове на DJ PHOENIX MOVEMENT забавлявали млади хора в Мексико и Палма де Майорка

ПЛАМЕН ДИМИТРОВ ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА, ИЛИ ПО-ИЗВЕСТЕН НА КЛУБНАТА СЦЕНА С ПСЕВДОНИМА DJ PHOENIX MOVEMENT, ВЗЕ ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА МЛАДИ ДИДЖЕИ „Young Gunz DJ Contest“. Съревнованието за млади артисти зад пулта се проведе в София преди три дни, а организатор бе ConjureCrew. 23-годишният представител на Велико Търново обра аплодисментите на меломаните и журито с оригинален микс, атрактивна селекция на музикални тракове, увереност, лекота на работа и отлични познания на техниката. Конкуренцията била от общо 10 души, като до участие се стигало само след предварителен подбор. Гласовете на жури и публика определели победителя, а само на публиката – второ и трето място. Идеята на музикалната битка е да се даде поле за изява на млади диджеи с потенциал, да се превърнат в големи имена на клубната сцена у нас. По регламент всеки разполагал с 40 минути, в които да представи себе си в най-добрата светлина.

„Смятам, че моето интро и подбор на музикални парчета успяха да впечатлят оценяващите и ми донесоха първото място. Получи се страхотно! Това е първата национална награда, която печеля“, сподели DJ Phoenix Movement.

ПОБЕДАТА В СЪСТЕЗАНИЕТО ДАВА ШАНС НА 23-ГОДИШНИЯ ТЪРНОВЕЦ ДА УЧАСТВА В ТРИ МАЩАБНИ МУЗИКАЛНИ СЪБИТИЯ У НАС. Едно от тях е парти през летния сезон в Cacao Beach Club в курорта Слънчев бряг.

Пламен е завършил финанси във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, но след дипломирането не видял бъдещето си в тази област. Започнал да се занимава професионално с миксиране на музика през 2014 година и съвсем сам усвоил спецификата на тази дейност. Вложил около 1500 лв. като първоначална инвестиция в техника – лаптоп, аудиокарта, миксер, слушалки и контролери. С времето закупил и по-нова апаратура, за да е в крак с новите технологии. Имал е участия на много места в страната и периодично се изявява в старата столица.

Идол за най-добрия млад техно DJ е Mark Knight. По негов пример решава да се захване и с продуцентство. ТАКА ОСВЕН С ПУСКАНЕ НА МУЗИКА ТОЙ ВПЕЧАТЛЯВА И СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА АВТОРСКИ ТРАКОВЕ. До момента е направил около 10 парчета, а най-големият му успех е, че две от тях са звучали на партита в Мексико и Палма де Майорка. Увери, че винаги влага сърцето си в създаването на тракове, и много от хората, които впоследствие са се забавлявали на тях, му споделяли, че усещат неговата емоция и енергия. Според него това е правилата формула за успех и с още много постоянство, труд и търпение може да постигне всичките си цели.

Успоредно с диджейството боляринът работи като ефирен оператор в местна телевизия. „Работата в телевизия също много ми харесва, макар общото между двете занимания да е единствено това, че управляваш пулт с много копчета“, шегува се той.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!