Горещи новиниНовини

Измъкнаха с такси 180-сантиметров сом направо от язовира

Великотърновец извлeче с колата си от водата трофейния екземпляр

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР ШАШНА ВСИЧКИ С БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН НАЧИН ЗА УЛОВ НА ТРОФЕЕН СОМ. Мъжът закачил директно на теглича на таксито си възедрия екземпляр и така успял да го измъкна от язовира пред погледите на множество сащисани въдичари. Рибата се оказала със сериозни размери – 180 сантиметра и тегло от малко над 45 килограма. Зашеметяващият улов е станал преди броени дни на язовир „Жребчево“, разказаха за „Борба“ очевидци, а случаят е тема за разговори и закачки в цялата страна. Операцията по улова е заснета и в клип, който се върти сред въдичарите.

30859711_10157353619008047_418878509_nМайсторът на риболова Иван Трифонов, който е и известен шофьор на такси в старата столица, излязъл на риболов край водоема. Използвал буйове, които разпределил в язовира с лодка. На единия обаче се закачил едрият екземпляр, който риболовецът и неговите спътници не успели първоначално да измъкнат и го оставили да престоява, закачен във водата. Ден по-късно на тръгване от излета въдичарят решил да действа по нетрадиционен начин, докарал таксито си в близост до водата и закачил влакното директно за него, след което измъкнал огромния сом. Същия ден Иван имал и доста добра слука, хващайки още няколко подобни риби с тегло между 8 и 23 кг, разказаха негови близки.

СЛЕД КАТО БИЛ ИЗМЪКНАТ С ТАКСИТО, СОМЪТ БИЛ ОТКУПЕН ЗА ДОСТА ДОБРА СУМА ОТ СОБСТВЕНИК НА ИЗВЕСТЕН ЧАСТЕН ВОДОЕМ, разбра „Борба“. Цената в такива случаи в зависимост от рибите е между 6 и 8 лв. за килограм.

Според запознати 180-сантиметровият сом на таксиджията е един от най-големите, хващани през последните години у нас. Все още обаче остава ненадминат рекордът на известния павликенчанин Пенчо Христов – Моряка отпреди 5 години, отразен и със снимков материал тогава от „Борба“. Моряка беше успял да улови гигант, дълъг 242 см и тежащ 113 кг, от водите на язовир „Цонево“. Пенчо Христов се е борил със сома почти 2 часа, докато успее да го измори и прибере в лодката си. Използвал е личния си патент – влакно 0,80 и грозд попови прасета, а за да привлича по-едри екземпляри, е удрял по повърхността на водата с кльонк. „Националният рекорд за дължина е 254 см на един пловдивчанин. Неговият сом е тежал 112 кг, моят е по-къс, но пък по-тежък ”, коментира Моряка.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка личен архив

8 thoughts on “Измъкнаха с такси 180-сантиметров сом направо от язовира

 • За пореден път се убеждавам какви сме паляри

  Отговор
 • хора , не качватайте такива тъпи статии , като видях клипа , рибата е извадена предния ден , завързана е с въже и е пусната отново във язовира, за да не умре и за да я продадат – месар са тези хора , а не риболовци . на другия ден я вадят с колата , преди да си тръгнат , най тъжното е , че я вадат като изроди теглят я нехуманно по брега ……. я да закачат един от вас и да го теглята така по брега ??????????

  Отговор
 • Още един герой се нареди до ловджиите и колещите прасета по коледа. Голяма гордост, нечистоплътни и неизбръснати австралопитеци показват видово превъзходство.

  Отговор
 • За съжаление има доста такива псевдо човеци,които за жалост на майката земя се размножават и оставят след себе си още по-просто и ограничено поколение.България еволюира,но на обратно!!!

  Отговор
 • Къде спят властите, риболовът в момента е забранен!!! Това е бракониерство!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *