ИНОВАЦИИ В ХРАНИТЕЛНИЯ БРАНШ, ДЕГУСТАЦИИ НА ХРАНИ И НАПИТКИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО”

Гостите на фестивала ще могат сами да приготвят желаните от тях здравословни храни и напитки

Дегустации на различни храни, вина и напитки, здравословни ръчно приготвени деликатеси, шейкове, домашни био сокове и много изненади са подготвени за посетителите на Петия национален фестивал „Семе българско” в Севлиево на 12 и 13 май. Специално място в дегустационната зона в парк „Казармите” ще имат Фермерските пазари от Пловдив и София.

Фестивалът се утвърди като един от форумите в България, обявил се в защита на всичко българско и родно. В тазгодишното му издание ще участват повече от 100 изложители. Гостите пък ще могат да видят демонстрации на място или сами да приготвят желаните от тях здравословни храни и напитки. Всеки, който иска да се научи да готви, ще получи тази възможност от майстори-кулинари на домашни сладка и сокове, макаронени изделия, торти, млечни и пчелни продукти.

За технологиите на производство и как да разпознаем истинските био храни ще разкажат специалисти в бранша от Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян, Института по земеделие и семезнание – Образцов чифлик Русе и Института по розата и етеричномаслените култури, град Казанлък.

Източник: Община Севлиево

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *