Времето

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 20 – 26 април

Използвайте силите си разумно и целенасочено, идва време за победи и завоевания

 

Здраве: През този период преодолейте вътрешните си страхове и не позволявайте на параноите да се ви обсебят изцяло. Днес и през уикенда не си внушавайте болести, а се наслаждавайте на живота. Разхождайте се повече в понеделник и вторник, за да раздвижите кръвообращението. В сряда и четвъртък можете да посетите хомеопата си за интервю или консултация по определен проблем. Търсете алтернативната, а не традиционната медицина. През тази седмица поработете върху душевното си равновесие и здравето ви ще се подобри многократно.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са неделя вечерта, понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Заради фазата на Луната растежът на косъма се ускорява. Неподходящи дни: петък, събота, неделя до 18.00 ч. Коламаска можете да направите понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Масажи: Лечебни – сряда и четвъртък. Обеци и татуировка: Луната няма отношение към тези процедури. Сауна и парна баня: Забранен е престоят сауна в понеделник и вторник.

Хранене и диета: Не забравяйте, че Луната е нарастваща и диетите не дават желаните резултати бързо. Бъдете търпеливи. В края на месеца усилията ви по спазване на диетичните режими ще ви се отблагодарят. През този период добре проверявайте срока на годност на продуктите, които консумирате. Внимавайте с яйцата, които е вероятно да са остарели и да причинят натравяне и алергии. За предпочитане е да се храните с постни ястия, сурови салати. Лунната диета през тази седмица стартира в неделя точно в 22.45 часа и продължава до понеделник в същия час.

Основни звездни аспекти: Движението на Луната през тази седмица е в знаците Рак, Лъв, Дева и Везни. Не се страхувайте от мнението си и от това, че понякога то ще се различава от хорското. Именно с различното си мнение ще блеснете и ще се откроите от всички останали. Да внимават родените в Рак, Лъв, Дева и Везни. За тях тази седмица предвещава новости и разстила шансове занапред. При всички останали също са заложени благоприятни аспекти и добри възможности за реализация. Венера се движи в последните градуси на Телец, откъдето все още изпраща положителна енергия, вдъхновение и разум. Във вторник, 24 април, тя навлиза в Близнаци. Паралелно със затоплящото се време и настъпващата пролет Венера в Близнаци ще ни помогне да сме една идея по-отворени и социални. Да правим по-лесно първата крачка към нови запознанства и да общуваме без бариери и прегради с хората около себе си. Идва време на силната комуникация, социалните взаимоотношения, връзките и контактите. Бъдете готови да допуснете нови хора в своя живот. Не се самоизолирайте, а бъдете отворени. В сряда, 25 април, Меркурий и Сатурн са в квадратура, а в четвъртък, 26 април, Марс и Плутон са в съвпад. Бъдете готови да чуете критика на своето поведение. Вземете си поука, дори и да не сте напълно съгласни. Приемете философски гледната точка на хората срещу себе си. Това са силни аспекти, които помагат на мъдрия човек. На човека, който признава и поправя грешките си. Използвайте силите си разумно и целенасочено. Идва време за победи и завоевания.

 

ОВЕН

Благоприятни възможности

Краят на месеца идва с доста благоприятни възможности за вас. Силите ви се събуждат за нещо ново, което ви очаква, връхлита и ви променя изцяло. Тази седмица ще бъде напрегната, но благодатна. Отваря доста пътища напред към успеха ви. Бъдете напористи, но и разсъдливи. Движението на Венера в Близнаци ще събуди социалните ви функции и в следващия един месец ще търсите контакта с хората срещу себе си. Не се страхувайте да осъществите нови запознанства и да разчупите черупката на старото. Съвпадът на Марс, вашият управител, с Плутон е сигурен знак, че в кариерата ви се случва нещо важно. Сега достигате повратна точка, готови сте да вземете важни решения и да предприемете радикални действия. При мнозина от вас тъкмо тази сфера на живота кипи от промени в този момент.

 

ТЕЛЕЦ

Бъдете конкурентоспособни

За вас предстои доста динамична седмица, която трябва да изживеете разумно и с рационални мисли. Вашият управител Венера напуска знака ви и се предвижва в Близнаци, откъдето ще озари сферата на финансовата и материалната ви стабилност. Заложете на контактите, които ще ви донесат полъха на нещо ново – нова работа, нови идеи, възможности за реализация. Не преувеличавайте своите лични качества, а говорете само за онова, което можете да правите. В което сте най-добри. Съвпадът на Марс с Плутон в Козирог иска да ви види по-разчупени, самоуверени, но и премерени в изказа си. Извадете най-добрите качества на показ. Бъдете конкурентоспособни.

 

БЛИЗНАЦИ

Премерете риска

За вас също предстоят определени малки или големи промени. През тази седмица Венера, планетата на любовта, хармонията и материалните придобивки започва движението си във вашия знак. В следващия един месец ще се радвате на добри постижения в сферата на социалните контакти, бизнеса и деловата област. Ще заздравите материалното си благосъстояние. Не се лъжете да правите голяма инвестиция, защото ще бъдете подтикнати в тази посока от съвпада между Марс и Плутон в Козирог. Сега не му е времето да правите непремерени стъпки. Заздравявайте бавно своето положение и се стремете към малките, но сигурни печалби. Не към големите, но рискови.

 

РАК

Осигурете си спокойствие

През следващата седмица единственото, от което ще се нуждаете, е спокойствие. Осигурете си го, за да останете насаме с мислите и емоциите си. Не влизайте в излишни конфликти и пререкания. Венера навлиза в Близнаци, откъдето активира дълбоко подсъзнанието ви. Ще станете по-затворени, не толкова контактни и често вглъбени в себе си. Нормално ще в следващия един месец да избягвате шумните компании и да предпочитате самостоятелните разходки в парка на чист въздух. Излизанията сред природата също ще ви се отразяват добре. През тази седмица си осигурете емоционално спокойствие, за да сте в душевен баланс. Съвпадът между Марс и Плутон в Козирог идва с промени в личния ви живот, които самите вие създадохте наскоро. Сега това са просто последствия.

 

ЛЪВ

Време е за разпускане

През настоящия период не бива да мислите егоистично, а да хармонизирате плановете си с тези на приятелите, колегите и близките – съответно през служебното и личното си време. Правилната координация ще ви донесе щастие, ползотворна работа и разбирателство в любовта. Ако не успеете да комбинирате дейностите си, хаосът е гарантиран. Венера навлиза в Близнаци и ви помага да станете по-общителни, комуникативни и да погледнете извън работната обстановка. Да не хвърляте толкова сили и енергия в службата, а и да обърнете малко повече внимание на личния си живот, забавленията и нещата, за които си струва човек да бъде жив.

 

ДЕВА

Гледате надалече

Очаква ви благодатна седмица. Меркурий вече пое по своя директен път и освободи пътя ви от трудности. Венера предстои да навлезе в Близнаци и да огрее полето на вашата професионална реализация. В следващия един месец ще обърнете по-голямо внимание на кариерата си, на малките промени в службата, които трябва да направите, за да вървят нещата по-добре. Късметът там е подчертан. Не отлагайте действията си и не изчаквайте. Дошъл е моментът за поемане на един премерен риск – съвет, който се подкрепя и от съвпада на Марс и Плутон в Козирог. Като цяло през тази седмица вдигате глава и започвате да гледате все по-надалече.

 

ВЕЗНИ

Южен вятър

Въпреки трудностите, които преминавате непрестанно през тази година, вие изглеждате в перфектна форма, в кондиция и винаги готови да поемате риск след риск. Тази седмица подчертава това ваше състояние. Венера преминава в Близнаци – по-топла и приятна зона, осеяна с промени, южни ветрове, пътувания и страсти. Ще почувствате, че нещо в живота ви потръгва. От друга страна, не бива да разчитате изцяло на късмета и попътния вятър, защото насреща стои съвпадът между Марс и Плутон в Козирог. Обърнете внимание на сериозните неща в своето ежедневие. Вземете си поука от хората, които ви критикуват с любов. Бъдете умерени и разумни в действията си. Мислете рационално. Забавлявайте се едва, след като сте свършили важните си житейски ангажименти.

 

СКОРПИОН

Успехът е с вас

Намирате се в подемен период и това обещава следващата седмица да е изключително плодотворна и приятна за вас. Самите вие ще разкриете значителни възможности от своя интелект и умения, а това ще ви помогне да реализирате едно свое отдавна забленувано професионално намерение. Движението на Венера в Близнаци ще осее следващия един месец с финансова стабилност и възможност да подобрите доходите си. В делово отношение заложете на екипните дейности, където се чувствате най-комфортно и приятно. Обединете хората около своите каузи. Борете се за своите си правди, но по лекия принцип, а не чрез агресия.

 

СТРЕЛЕЦ

Покажете качества

В последните дни на април е нужно да съсредоточите усилията си върху изграждане на нещо ново. Моментът изисква да смените маниера си и да забравите всички свои неуспехи през първите месеци от годината. Сега се задава нов етап на развитие, а той предвещава успехи, ако сте достатъчно активни, мобилизирани и мотивирани. Последното ще дойде най-накрая със заплащането, защото имате възможността да работите за повече пари. Стегнете се, вижте се отстрани, оценете своите качества и умения по достойнство. Ако вие самите не поискате повишение, няма кой да ви го даде. Сега е подходящият момент за един подобен разговор.

 

КОЗИРОГ

Работа и реализация

В последно време се чувствате като в шах от обстоятелствата, които постоянно се менят и все не са във ваша полза. През тази седмица имате възможността да избистрите мислите си и да се съсредоточите напред в бъдещето. Преминаването на Венера в Близнаци ще ви помогне да сте една идея по-концентрирани в професионалната сфера. Ще постигнете много, ако сте последователни и търсите интересите си. Съвпадът на Марс и Плутон във вашия знак е един от разтърсващите моменти в месец април. Ще получите остра критика за действията си, но вие самите не бива да реагирате остро. Вземете си поука – така ценна и благодатна за вас. Като цяло започвате период на професионална заетост и по-малко време за емоционални драми.

 

ВОДОЛЕЙ

Липсва ви решителност

За вас тази седмица чертае противоречив период. От една страна, Венера навлиза в Близнаци и ви вдъхва кураж да предприемете най-смелите си проекти, с които не сте се захванали до този момент. От друга, съвпадът на Марс и Плутон в Козирог ви действа като психическа спирачка, която ви налага запор и крачка назад. Сякаш не искате да хвърляте непремерени сили в нещо ново, от което не се знае дали ще излезе мечтания краен резултат. По всичко личи, че в следващите седмица-две ще се двоумите, но няма да предприемете нужните действия. Изчакването е причина и да пропуснете шансовете, но не се притеснявайте. Скоро пак ще имате такива. Сега обърнете по-голямо внимание на личния си живот и любовните трепети около себе си.

 

РИБИ

Силен период

Напрегнати и натоварени, вие ще сте едни от най-успешните представители в този хороскоп. Причината е, че се намирате в силен период, а и пролетта ви окрилява не само в личен, но и в професионален план. Добре е първо да започнете с почивка през уикенда, за да посрещнете бодри и без излишна умора новата работна седмица. Пътувайте и се заредете с енергия. През работните дни от понеделник нататък ще действате със замах, а основната ви задача ще бъде да наберете достатъчно съмишленици, за да стартирате един нов дългосрочен проект на работното място. Няма как да се скрие, че сега ставате лидери. Отива ви, можете да се справите, а и искате да поведете една група хора напред към своите цели.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

20 април. Вие сте талантливи хора, но не сте достатъчно борбени и затова успехите ви в живота не са толкова изразени, колкото ви е заложено по съдба. Страховете ви са предизвикани от детските години, когато сте срещали немалко трудности и сте станали прекалено предпазливи. Винаги има един момент, в който се учите на борбеност и колкото по-рано дойде той, толкова по-добре за вас. Иначе сте обичливи, добронамерени и отзивчиви и често помагате на близките хора повече, отколкото трябва. Родени сте между два знака – Овен и Телец. Затова носите по малко и от двете зодии. Ако вземете хъса на Овена и ината на Телеца, няма да имате равни в постигането на целите си.

Навлизате в прекрасна година на финансова стабилност и парични печалби. Не се страхувайте да започнете нова работа. Ще си заслужава риска!

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

21 април. За вас е малко да се каже, че сте родени с късмет. Имате дар слово, притежавате и чар, с който омайвате всекиго. Свикнали сте обаче все нещата да стават по ваш тертип и невинаги давате друг да изказва мнение и да се разпорежда за нещо, което ви засяга пряко. Много контактни, лесно създавате нови запознанства. Невинаги обаче преценявате правилно на кого да се доверите. Бъдете предпазливи и се научете да познавате отначало хората.

Емоционална и завършваща ще бъде годината, която следва за вас. Не бива да предприемате нови действия, а да сложите край на всичко изостанало във времето. Подредете живота си и запълнете пропуските.

Здраве: Възможни са чести инфекции, повишено кръвно налягане, болки в очите. Не чакайте проблемите със здравето да се задълбочат, а ги решавайте навреме.

22 април. Избрали сте си кармична разплата за този живот, щом сте се родили на 22-ро число. Трудно ви е, защото не умеете да избягвате перипетиите на живота, а се сблъсквате челно с тях. Ударите са болезнени и блокират набраната инерция. За това допринася и неоправданата ви самоувереност и самонадеяност. Не позволявате да ви се дават съвети и си мислите, че всичко знаете. Чувството за непогрешимост невинаги е положителна черта на характера ви и вътрешно го знаете, но не искате да си го признаете. Бъдете сговорчиви, когато ви се дават съвети, прекланяйте глава и се възползвайте от подадената ви ръка.

Навлизате в чудесна година на ново начало. Не прибързвайте да го поставяте още в първите месеци. Обмислете го и когато му дойте времето, тръгнете по новата пътека. Това е година за промяна, за стартиране на новости. Възползвайте се.

Здраве: Обърнете внимание на сърдечно-съдовите си проблеми, ако имате такива.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *