Аделина Момъкова с поредно злато за „Локомотив“, сребро за Елена и Стражица от шампионата по борба

Аделина Момъкова от „Локомотив“ (Г. Оряховица) спечели шампионска титла от Държавното първенство по борба свободен стил за момичета, кадетки и девойки. Състезателката на треньора Николай Ганев взе златото в категория до 49 килограма при кадетките. Горнооряховчанката първо тушира Радослава Станчева от Севлиево, след това се наложи с технически туш над Айлен Ахмедова от Търговище и накрая отново с туш надви Йоанна Великова от Силистра. Така Аделина прибра и двата златни медала от тазгодишните първенство в своята категория.

В същата възрастова група в категория до 43 кг със сребро се окичи Антоанета Маринова от клуб „Дан Колов“ (Елена). Преди възпитаничката на Недялко Петров се подреди само Исабел Стоянова от „Ботев-93“

(Враца).

Сребърен медал от шампионата донесе и Велислава Георгиева от клуб „Румен Павлов“ (Стражица) при девойките. Подготвяната от Сашо Петков състезателка отстъпи на финала до 59 килограма на Мариела Желязкова „Странджа-2001“ (Средец).

Другите две състезателки на „Локомотив” на първенството в Бургас се конкурираха една с друга в категория до 42 кг при момичетата. Шанс за медал имаше Алехандра Михайлова, която тръгна с две победи с туш над Александра Герджикова и Виктория Василева от Долни чифлик. На полуфинала обаче горнооряховчанката загуби след своя грешка от Магдалена Калеева от „Левски”. Алехандра направи грешка и в решителната схватка за медал и отстъпи на Стефани Петрова от Аксаково. Така остана пета в категорията. Преди това точно Стефани Петрова спря и другата състезателка на „Локомотив” в категорията – Миланка-Ерослава Евдокимова, която в крайна сметка остана девета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *