„Етър-Стил“ организира празник на спортната гимнастика

Над 140 подрастващи състезатели взеха участие в държавния турнир по спортна гимнастика „Болярци”. Надпреварата се организира от спортен клуб „Етър-Стил“ със съдействието на Община Велико Търново.

Залата по спортна гимнастика на стадион „Ивайло“ се оказа малка да побере всички желаещи да участват в ежегодния гимнастически турнир, които е включен в състезателния календар на Българската федерация по гимнастика. В състезанието взеха участие подрастващите гимнастици от Обединен детски комплекс – Търговище, и тамошния гимнастически клуб „Торнадо”, както и от клубовете „Любчо Солачки” и „Пирин“ (Благоевград), УСШ и „Локомотив” (Русе), „Локомотив – Тончо Тодоров” (Русе), „Акро”(Русе), „Юнак” (Хасково), ЦСКА и домакините от „Етър-Стил“.

Целта бе да се популяризира спортът сред подрастващите и те да се мотивират за трайни системни занимания с физически упражнения и гимнастика. Организаторът и домакин на турнира СК „Етър-Стил” се представи с 36 деца, някои от които са участници по програма на ММС „Спорт за децата в свободното време”. Всички деца бяха наградени с медали и сувенирни подаръци от организаторите на турнира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *