Затворникът Георги Вълев намали иска си към следствието на 500 лв., ще го водят пак във В. Търново на 23 май

Осъденият доживот бил държан в лоши битови условия преди три години и сега иска обезщетение

По време на делото в сряда следобед срещу следствието за лоши условия затворникът Георги Вълев намали претенциите си от 1000 на 500 лева. Той претърпял неудобства през април 2015 г., когато го разпитвали във Велико Търново и престоял в килия в следствения арест. За свидетел осъденият доживот без право на замяна по мегаделото „Килърите“ поиска своя приятел от затвора Халил Халил. Той е с две доживотни присъди и опит за убийство на надзирател. Халил трябва да бъде доведен във В. Търново заедно с ищеца Вълев на 23 май. За лошото „обслужване“ в килията Вълев поиска да бъде изслушан и джебчия и автокрадец, който преди три години бил с него в една килия по време на престоя му от 21 часа, от които пет часа го разпитвали.

Вълев води в Административния съд въпросното дело срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на правосъдното министерство по закона за вреди, причинени от държавата, а исковата му молба е от февруари 2018 г. Поради липса на условия за гледане на такова дело там, заседанието се проведе в зала на Окръжния съд в Съдебната палата в старата столица.

ТАКА САМО ПРЕЗ МАЙ ВЪЛЕВ ЩЕ ИДВА ДВА ПЪТИ ВЪВ В. ТЪРНОВО – НА 17 май по делото срещу журналист от „Борба“, който уронил доброто му име в затвора, по което негов свидетел бе пак въпросният рецидивист Халил Халил. На 23 май градът отново ще бъде блокиран от жандармерия и полиция, защото освен Вълев ще водят и Халил.

One thought on “Затворникът Георги Вълев намали иска си към следствието на 500 лв., ще го водят пак във В. Търново на 23 май

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *