Община Елена организира в петък акция за пролетно почистване

За поредна година Община Елена организира кампания за пролетно почистване. 20 април, петък, е обявен за ден, в който да се излезе от вкъщи или офиса и заедно да се почистят и подредят градът и селата. Междублоковите пространства и общите стълбища, тревните площи и парковете, детските и спортните площадки са общите места, които се нуждаят от почистване и привеждане в по-добър вид, за да е удобно, приятно и приветливо на всички. Инициативата на общината е скромен принос в кампанията за Световния ден на Земята, 22 април, която тази година е под мотото „Свят без замърсяване с пластмаси“.

С участието си в пролетното почистване всеки ще демонстрира своята активна гражданска позиция и ангажираност в каузата за чиста околна среда. Местата в общината, които се нуждаят от почистване и привеждане в по-добър вид, не са малко. Общинската администрация в петъчния следобед ще окоси и почисти парк „Калето“, а също и всички детски площадки в града, изградени по проект на общината по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013.

За почистването на града общината ще осигури на участниците полиетиленови торби и ръкавици, а „Глобъл – Клинър ООД ще организира своята работа в петъчния ден за редовно събиране и извозване на събраните отпадъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *