Посланикът на Унгария изнесе лекция пред студенти

ЛЕКЦИЯ НА ТЕМА „СЪТРУДНИЧЕСТВОТО НА СТРАНИТЕ ОТ ВИШЕГРАДСКАТА ГРУПА, ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ НА УНГАРИЯ в областта на дипломацията и търговията, унгаро-българските търговски отношения“ изнесе пред студенти вчера Нейно Превъзходителство Текла Харангозо. Извънредният и пълномощен посланик на Унгария в София гостува във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ по покана на студентския дипломатическия клуб „Имхотеп“.

След лекцията на г-жа Харангозо започна и дискусия, в която участваха Дьорди Димитров, директор на Унгарския културен институт и съветник по културните въпроси към посолството на Унгария в София, както и Шаролта Папаи Мадярне, гост-преподавател по унгарски език в Шуменския университет. Г-жа Дьорди Димитров говори по въпросите на културната дипломация и дейността на Унгарския културен институт, в частност културното сътрудничество на страни от Вишеградската група в България, а г-жа Шаролта Папаи Мадярне – за начините за обучение в учебни заведения в Унгария и за възможностите за реализация на българския трудов пазар с унгарски език.

След лекцията Нейно Превъзходителство Текла Харангозо беше удостоена със званието „Почетен член на Дипломатическия клуб „Имхотеп“ и получи специален диплом за спомен от гостуването си във великотърновския университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *