Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

ВРЕМЕТО: До края на седмицата температурите ще се задържат с летни стойности

През нощта ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12. За В. Търново се очаква минимална температура около 11 гр. Преди обед ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие до значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, временно усилващ се. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30. За В. Търново се очаква максимална температура около 30 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.2 гр. през 1968 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 0.6 през 1982 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 22 минути и ще залезе в 20 часа и 09 минути. Фаза на Луната: шест денонощия преди пълнолуние.

В сряда и четвъртък преди обед ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива променлива купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми. В петък и събота преди обед ще бъде предимно слънчево, но въздушната маса ще се лабилизира и в следобедните часове ще се развие до значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В неделя и понеделник ще бъде слънчево, с променлива купеста облачност в следобедните часове, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще е предимно слаб от запад-северозапад. През целия период минималните температури ще са между 10 и 13, а максималните между 27 и 30, като в събота и неделя слабо ще се понижат.

Над западните и централните части на Стара планина     във вторник ще има променлива облачност. Около и след обед ще се развие значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17. На 2000 м максималните температури ще бъдат около 10 гр. В сряда и четвъртък преди обед ще има променлива облачност. В следобедните часове ще се развива до значителна купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми. В петък и събота ще има променлива облачност, в следобедните часове ще се развие значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В неделя и понеделник ще има променлива, в следобедните часове до значителна купеста облачност и на отделни места е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще е предимно до умерен от запад-северозапад, в петък и събота умерен от източната четвърт. Максималните температури в периода на 1200 м ще бъдат около 15-18 гр., в събота и неделя слабо ще се понижат. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Димитър Александров

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *