38 четения

Търновец стана 10 000-ият посетител в Парка на миниатюрите

 

ТЪРНОВЕЦЪТ СЕВДАН КАЛОВ, КОЙТО ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ ЖИВЕЕ И РАБОТИ В БЕРЛИН, СТАНА 10 000-ИЯТ ПОСЕТИТЕЛ В ПАРКА НА МИНИАТЮРИТЕ В СТАРАТА СТОЛИЦА. Той получи ваучер за двама за едногодишно безплатно посещение на обекта.

Севдан се е прибрал за малко в родния си град и решил да се разходи с приятели из атрактивния парк. „Трогнат съм и изненадан от това, което видях. Признавам си, че имаше обекти, за които не съм си давал сметка, че съществуват в България“, каза Севдан.

АТРАКТИВНИЯТ ПАРК СЕ НАМИРА В МЕСТНОСТТА ФРЕНКХИСАР, В ПОДНОЖИЕТО НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ХЪЛМ ЦАРЕВЕЦ. На площ от 11 460 кв. м са представени емблематични исторически и архитектурни шедьоври в страната ни, както и обекти от съвремието – летища, пристанища, гари, курорти, представителни сгради и пр. Макетите вече са повече от 50, всички са точни копия на реалните обекти и са изработени в мащаб 1:25.

Последните девет макета пристигнаха преди месец и са мини копия на Рилския манастир, на софийската църква „Свети Седмочисленици“, както и на всички сгради от площад „Независимост“ в столицата, търновската катедрална църква „Свето Рождество Богородично“, монумента „Св. Богородица“ в Хасково, жп гарите на Варна и Пловдив.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *