КОНКУРС ЗА ТАЛАНТИ „НАШ ЛЮБИМ ГЕРОЙ“ В ОБЩИНА ЕЛЕНА

Във връзка със Седмицата на детската книга и изкуствата за деца Община Елена и МКБППМН организираха конкурс, в който чрез средствата на словото и пантомимата оживяха любими герои от приказки и литературни творби.
Приказното събитие се проведе в Общностния център в града. Пред публиката децата се представиха чудесно – някои като разказвачи, други влязоха в ролите на известни герои – Хитър Петър, Червената шапчица, Патиланчо, Снежанка, ленивата мома, златното момиче, Зайо Байо, Бел. Празникът показа таланта на децата, добре развит с помощта на техните учители. Всички се обединиха около идеята този конкурс да сложи началото на една добра традиция, която да възпитава любов към народното творчество и художествената литература у младите хора.
Всички участници получиха книгата „Малкият принц“ на Екзюпери, а най-добрите бяха наградени. В групата от първи до четвърти клас на първо място са Стефан Венков и Йоана Костадинова от НУ „Ил. Макариополски“ гр. Елена, втори са Ерик Атанасов и Емил Ангелов от ОУ „Отец Паисий“ с. Майско. И двете двойки се представиха с популярния български герой Хитър Петър. Трета награда спечелиха учениците Никола Трембешлиев и Ферди Даудов от ОУ „Отец Паисий“ в Константин в ролята на Патиланчо.
Във възрастовата група от пети до седми клас първа награда грабнаха Иваничка Костадинова и Джейлян Бекирова от ОУ „Христо Ботев“ в Беброво, които представиха  златното момиче. Червената шапчица отреди второ място за Анелия Цветомирова и Ерика Димитрова от ОУ „Отец Паисий“ в Майско. Михаела Георгиева и Айсун Тахирова от ОУ „Христо Ботев“ в  Беброво са трети с „Ленивата мома“.
Източник: Община Елена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *